כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לקיש עגבניות וגבינות מהיר עם סלט יווני בצד

מאפה נפלא שמתקתקים בקלות ונהנים מארוחה מזינה וטעימה במינימום עבודה. תוכלו לקנות קלתית בצק מוכנה וכבר חסכתם חצי משלבי ההכנה. מתכון לקיש במילוי עגבניות וגבינות שהכי טעים להגיש עם סלט עגבניות יווני בצד וגבינות לטבילה (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ז' בתשרי | 13.09.21
קיש עגבניות וגבינות מהיר עם סלט יווני בצד
קיש עגבניות וגבינות מהיר עם סלט יווני בצד (צילום: Visual Stories || Micheile on Unsplash)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • בצק פריך מוכן קנוי או <a href="https://www.kikar.co.il/344180.html">לחצו כאן למתכון</a>

למילוי:

  • 1/2 כוס זיתים שחורים או ירוקים, קצוצים
  • 5-6 עגבניות מיובשות, קצוצות
  • חופן עלי תימין טריים (ללא הענפים)
  • 100 גרם גבינת פטה, מפוררת
  • 2 ביצים, טרופות
  • 200 גרם קרם פרש
  • מלח ופלפל שחור

לסלט:

  • 2 עגבניות, חתוכות לקוביות גדולות
  • 2 ענפי בצל ירוק, קצוץ
  • חופן עלי בזיליקום טריים (ללא הענפים), חתוכים דק
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי

אופן ההכנה:

1. מרדדים את הבצק ומרפדים איתו תבנית קיש עגולה בקוטר של כ-23 ס"מ. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג, מניחים מעליו נייר אפייה ועליו משקולת אפייה או קטניות יבשות, כמו שעועית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10-15 דקות.

2. בקערה גדולה, מערבבים את הזיתים, העגבניות המיובשות, גבינת הפטה, הקרם פרש, והתימין. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

3. מסירים מתחתית הקיש האפוייה את משקולות האפייה או הקטניות ויוצקים פנימה את המילוי בצורה אחידה. ממקמים את הקיש במדף האמצעי של התנור ואופים במשך 20-30 דקות עד שהמילוי יציב ומקבל גוון זהוב-שחום יפה. מוציאים ונותנים לקיש להצטנן במשך 5 דקות לפני שפורסים ומגישים.

4. בינתיים, מערבבים את העגבניות עם הבצל הירוק, יוצקים מעל שמן זית, חומץ בלסמי וקורט מלח, מערבבים, מוסיפים את עלי הבזיליקום ומגישים לצד הקיש.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
לא הבנתי איך להניח את הקטניות בזמן האפייה?
ללא שם13.09.21
קישים ופשטידות

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22

מה אוכלים היום?

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מה אוכלים היום?

"פרסופיטה" - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.11.22

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

כיכר אוכל | 24.10.22

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

חיה דר | 29.08.22
ש

לכולם ובחינם

זאת הארץ שלנו ולא נפסיק לטייל בה >>

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.22

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

מארחים בחנוכה

מנה אלגנטית ויפה לכל סועד: קיש פטריות אישי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

קשר של תפילין

תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? פשטידת אורז מפנקת לכל המשפחה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.06.21

מה אוכלים היום?

ארוחת קיץ מושלמת: קיש עגבניות שרי ומוצרלה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.06.21

באנו לשדרג

יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות

כיכר אוכל | 04.04.21
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים

האברך הזה קנה בית בבניין מפואר בגוש דן >>

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

מה אוכלים היום?

מצאנו דרך מדהימה ומפתיעה להכין פתיתים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.01.21

מה אוכלים היום?

פשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.12.20

מה אוכלים היום?

פשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.20

מה אוכלים היום?

כן כן כן: פשטידת תפוחי אדמה והמון גבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.11.20
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.11.20

פשטידת תפוחי אדמה וטונות של גבינה נוטפת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.08.20