כיכר השבת

ישמח לבב

אמור לי איזה יין חברך שותה ואומר לך מה הוא אוכל

שילובים בין אוכל ויין הם מדע עתיק שיש לשים אליו לב. כל סוג של מאכל דורש סוג יין שונה, כל זמן עם הייחודיות שלו, וכל נוף ונוף עם המחשבות שהוא משרה עלינו. בחרנו עבורכם שלוש ארוחות לשבת שכל אחת מהן נוגעת ברגש אחר: הרמוניה, עומק וצבעוניות. והבאנו לכם את היין שמתאים לשלושתן, בדיוק. אבל בדיוק. וכן, התחרות הייתה קשה (אוכל, שיווקי)

kikar.co.il בשיתוף יקב אור הגנוז | מקודם | י' באלול | 13.09.16
שילובים של יין לסעודה, אילוסטרציה
שילובים של יין לסעודה, אילוסטרציה (צילום: שאטרסטוק)

כל השבוע אנחנו רק מחכים לזה. כן, אנחנו מדברים על סעודת השבת. המטעמים, הריחות, וכל המשפחה ביחד, יוצרים אווירה שאין כמותה.

כדי ליצור טעמים חזקים שחודרים אל הנפש, אנחנו משקיעים שעות בהכנות ובישולים, כדי להגיע ליום המנוחה, אחרי תפילת ערבית, עם האישה והילדים, לסעודת שבת בצורה הכי שלווה שאפשר.

ליד מנת הבשר המופלאה שמוגשת בין כל הסובבים, צצות להן כוסות יין שנבחר בקפידה כדי להשלים את השמחה שמגיעה אל לבנו.

שילובים בין אוכל ויין הם מדע עתיק שיש לשים אליו לב. כל סוג של מאכל דורש סוג יין שונה, כל זמן עם הייחודיות שלו, וכל נוף ונוף עם המחשבות שהוא משרה עלינו (אנחנו בכלל בעד תמיד קינוחים, אבל כל אחד והסגנון שלו).

בחרנו עבורכם הפעם שלוש ארוחות לשבת שכל אחת מהן נוגעת ברגש אחר: הרמוניה, עומק וצבעוניות. והבאנו לכם את היין שמתאים לשלושתן, בדיוק. אבל בדיוק. וכן, התחרות הייתה קשה.

פילה בקר ברוטב פירות ומחית ארטישוק

פילה בקר ברוטב פירות מרענן (צילום: shutterstock)

מנת בשר מיוחדת עם מגוון טעמים שמשתלבים בהרמוניה נהדרת של טעם וצבע. רוטב הפירות האדום מרענן את הטעם הכבד של הבשר ויוצר שילובים מעניינים לחיך (למתכון)

מלך הקדירה הצרפתי: ביף בורגניון - תבשיל בשר ביין אדום

בישול ארוך ביין שמעמיק את הטעם (shutterstock)
בישול ארוך ביין שמעמיק את הטעם (צילום: shutterstock)
הגדלה

לפאר את שולחן השבת: מנה עם שם מפוצץ, ולא סתם. ה"ביף בורגניון" הוא תבשיל בשר בקר עם יין אדום ופטריות שנעשה בבישול ארוך ובעל טעם עמוק ועשיר שמשבח כל סעודה (למתכון)

עוף בתנור עם מגוון ירקות

חגיגה צבעונית של ירקות בתנור (shutterstock)
חגיגה צבעונית של ירקות בתנור (צילום: shutterstock)
הגדלה

עוף אפוי עם מגוון ירקות. המתכון גמיש מאוד ותוכלו לשלב בו כל ירק שתבחרו. כל המאמץ מסתכם בחיתוך הירקות. אחר כך הכל נשלח לשהות טובה בתנור ויש לכם מנה מנצחת ומלאת טעמים. הייחודיות במנה היא הצבעוניות שמונחת על הצלחת (למתכון)

איך משלבים יין לארוחה? קודם כל צריך להבחין שעבור סעודות בשריות עם טעמים כבדים, מומלץ יין אדום חצי יבש או יבש (ישנן כאלה מסעדות שיסרבו בתוקף לכך שתזמינו משהו אחר, וזהירות שלא יעיפו אתכם בזעף למשמע הבחירה שלכם ביין לבן).

בסעודת שבת, כאשר אנו רוצים לשבת בשלווה ולהכיל את הטעמים החזקים, צריך לבחור בקפידה את היין שמביא את הארוחה לידי שלמות.

רגע, אז איזה יין נשתה עם הארוחה?

המלצה שלנו: יין הורקנוס, יין אדום יבש בציר 2010, מבית היוצר של יקב אור הגנוז.

למה דווקא אותו? היין המובחר של יקב אור הגנוז משלב באופן ייחודי ארבעה זני ענבים אציליים: קברנה סוביניון, קברנה פרנק, מרלו ופטיט ורדו. לאחר התיישנות במשל 40 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי משובחות, הוא מעניק טעם איכותי שמקבל ניחוחות גם בגלל המיקום המיוחד של היקב: במדורונת הצפוניים של הר מירון. צבע היין בורדו עמוק (אבל הוא משלב גוונים עדינים של סגול וכתום בשוליו).

מה נטעם? בארומה מורגשים תבלינים, שוקולד מפולפל, ציפורן, פירות שחורים מיובשים בעטיפה עשירה של עץ אלון איכותי. בלגימת היין תרגישו טעם מלא, רך עד קטיפתי, מורכב, אבל עדין ורענן. הסיומת ארוכה ונעימה. יין מרשים, הרמוני וייחודי, הראוי ללוות ארוחה משובחת ומתאים למנות עשירות ועתירות טעמים, ולכן הוא הבחירה שלנו לשבת הזו.

בכלל שווה לכם לטעום מהיינות של יקב אור הגנוז שיש לו ייחודיות מעניינת. היקב הוא חלק מיישוב קטן שנמצא סמוך לציונו של רשב"י, אשר חיה בו קהילה חרדית שבחר לעצמה את השם "אור הגנוז". אנשי הקהילה מאמינים ביכולת לתקן ולרפא את החברה ולהביא אותה לאורח חיים חיובי.

לפרטים נוספים על היישוב החרדי והקהילה המעניינת, ועל יקב אור הגנוז לחץ כאן

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
עיקריות
ש

תבשיל טנזיה חגיגי של בשר ופירות יבשים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

לתקתק עיקרית מדהימה ב-10 דקות עבודה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר שהוא עיקרית מושלמת לשבת חורפית

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 12.01.23
ש

לכבוד שבת

תבשיל בשר חגיגי וטעים שאין דרך לטעות איתו

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל שקדי עגל ופלפלים ברוטב פיקנטי

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

 באורח חרדי

ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם
ש

לכבוד שבת

וואו: ביף בורגיניון עם נתח אונטריב ופטריות

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

שוק טלה ביין לבן ושאלוט עם בטטות מדורה

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לסוכות

כך תכינו קעריות סיגר יפהפיות במילוי בשר חגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

כתף טלה ממולאת וצלויה עם פירות יבשים ויין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ללא ידע קודם • מחזור ג'

ההרשמה לתוכנית החרדית להכשרת מתכנתים יצאה לדרך!

כיכר בשיתוף קודקוד | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

עיקרית קלילה יותר לבוקר החג: שניצל בקר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

סוכריה חגיגית: פסטייה במילוי פרגית עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגית לשבת: פרוסות צלי כתף ברוטב פטריות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: תבשיל בשר ראש עם חומוס פיקנטי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם
ש

לכבוד שבת

כתף טלה מדהימה שמתקתקים ב-20 דקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל זנב עגל וירקות שורש מיוחד וחגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מנה מנצחת לשבת: לשון עגל ברוטב מושלם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

כך תכינו אושפלאו אסאדו עשיר וטעים במיוחד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: אסאדו עם תפוחי אדמה ועגבניות שרי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר מרוקאי ואריסה ביתית חריפה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.04.22
ש

לכבוד שבת

צלי בקר נמס בפה עם רוטב חגיגי - וול דאן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם