כיכר השבת

שבת עם בלו בנד

מתכון לפאי בשר ודלעת - מדריך וידאו

לא חייבים לשמור את הפאי לקינוח. הנה מתכון לפאי בשר ודלעת מרשים שיקצור מחמאות בשולחן השבת. מלית עשירה בין שתי שכבות פריכות וקישוט גרעינים עדין (מתכונים לשבת, שיווקי)

שף מרילין איילון בשיתוף בלו בנד | מקודם | י"א באלול | 14.09.16
פאי בשר ודלעת עשיר ומרשים לשבת (צילום: בלו בנד)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל
  • 1/2 כפית מלח
  • 125 גרם מרגרינה בל-בנד קרה, חתוכה לקוביות
  • 1/3 כוס מים קרים מאוד
  • למלית:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 1 שן שום, קצוצה
  • 500 גרם בשר טחון
  • 250 גרם דלעת, חתוכה לקוביות קטנות
  • 5 עלי מרווה, קצוצים
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 גבעול רוזמרין קטן
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס יין לבן
  • לעיטור:
  • 1 ביצה טרופה
  • 20 גרם גרעיני דלעת

אופן הכנת פאי בשר ודלעת:

הכנת הבצק:

1. מנפים את הקמח לקערה, מערבבים עם המלח, מוסיפים את המרגרינה ולשים אותה בקצות האצבעות עם הקמח עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את המים הקרים, ומעבדים ידנית רק עד שמתגבש בצק - לישת יתר תהרוס את מרקם הבצק. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.

2. מרדדים חלק אחד של בצק לעלה דק, ומהדקים לתחתית ולדפנות תבנית פאי עגולה בקוטר 24 ס"מ, מרופדת בנייר אפיה.

3. את חלק הבצק השני מרדדים לדיסק עבה, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר.

הכנת המלית:

4. מחממים את שמן הזית, מטגנים את הבצל והשום, מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הדלעת, המרווה, הרוזמרין, המלח והפלפל השחור ומערבבים. מוסיפים את היין והפטרוזיליה, מכסים ומבשלים במשך 5 דקות, מסירים את המכסה ומבשלים על אש גבוהה עד שכל הנוזלים מתאדים. מוציאים לקערה ומצננים.

הרכבת הפאי:

5. מוציאים מהמקרר את תבנית הפאי המרופדת בבצק, ויוצקים לתוכה את המלית.

6. מוציאים את הבצק השני, מרדדים אותו לעלה דק ומכסים בו את התבנית. בעזרת סכין, חותכים את הבצק המיותר מסביב.

7. מברישים את הבצק בביצה טרופה, מקשטים בגרעיני דלעת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 30 דקות או עד שהמאפה זהוב היטב.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
עיקריות
ש

תבשיל טנזיה חגיגי של בשר ופירות יבשים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

לתקתק עיקרית מדהימה ב-10 דקות עבודה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר שהוא עיקרית מושלמת לשבת חורפית

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 12.01.23
ש

לכבוד שבת

תבשיל בשר חגיגי וטעים שאין דרך לטעות איתו

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל שקדי עגל ופלפלים ברוטב פיקנטי

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם
ש

לכבוד שבת

וואו: ביף בורגיניון עם נתח אונטריב ופטריות

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

שוק טלה ביין לבן ושאלוט עם בטטות מדורה

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לסוכות

כך תכינו קעריות סיגר יפהפיות במילוי בשר חגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

כתף טלה ממולאת וצלויה עם פירות יבשים ויין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים

האברך הזה קנה בית בבניין מפואר בגוש דן >>

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

עיקרית קלילה יותר לבוקר החג: שניצל בקר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

סוכריה חגיגית: פסטייה במילוי פרגית עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגית לשבת: פרוסות צלי כתף ברוטב פטריות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: תבשיל בשר ראש עם חומוס פיקנטי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם
ש

לכבוד שבת

כתף טלה מדהימה שמתקתקים ב-20 דקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל זנב עגל וירקות שורש מיוחד וחגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מנה מנצחת לשבת: לשון עגל ברוטב מושלם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

כך תכינו אושפלאו אסאדו עשיר וטעים במיוחד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: אסאדו עם תפוחי אדמה ועגבניות שרי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר מרוקאי ואריסה ביתית חריפה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.04.22
ש

לכבוד שבת

צלי בקר נמס בפה עם רוטב חגיגי - וול דאן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם