כיכר השבת

מיוחד לסוכות

מתכון לעוף שלם ממולא בתערובת בורגול וחמוציות של מורן פינטו

השפית מורן פינטו עם מנה יפהפייה להכנה שתוציא אתכם משקיענים נורא, מאלה שעושים קסמים במטבח - אבל הסוד יישאר בינינו: תכל'ס, לא מסובך בכלל להכין אותה. מדריך וידאו שלב אחר שלב (מתכונים לסוכות, אוכל)

2
מורן פינטו | כיכר השבת | י"א בתשרי | 20.09.18
עוף שלם ממולא בתערובת בורגול וחמוציות (צילום: שי איפגן)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 עוף שלם ללא עצמות (בקשו מהקצב לעשות את זה בשבילכם)
  • 2 כוסות בורגול מושרה במי ברז במשך 30 דקות ומסונן במסננת דקה
  • 1/2 כוס חמוציות מיובשות / צימוקים
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית שבבי צ'ילי מיובש
  • 4 שיני שום, קצוצות
לציפוי העוף:
  • 2 כפות שמן
  • מלח ופלפל שחור
  • 4 כפות רכז רימונים

אופן ההכנה:

1. בקערה, מערבבים את הבורגול המסונן והחמוציות, מתבלים במלח, פלפל שחור, שבבי צ'ילי, מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים היטב.

2. מניחים את העוף על צלחת שטוחה וגדולה, ממלאים אותו בתערובת הבורגול, וסוגרים את הפתח בעזרת ירכי העוף.

3. בעזרת חוט שפגט, קושרים את העוף כדי שלא ייפתח ויתפרק. מבצעים 3 קשירות - בהתחלה, באמצע ובסוף העוף.

4. בזהירות, מעבירים את העוף לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

5. יוצקים על העוף את השמן ורכז הרימונים ומתבלים במלח ופלפל שחור.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה וחצי, עד שמתקבל עוף בגוון שחום יפה, עסיסי ורך.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
אף פעם לא ראיתי...
חיה20.09.18
עיקריות
ש

תבשיל טנזיה חגיגי של בשר ופירות יבשים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

לתקתק עיקרית מדהימה ב-10 דקות עבודה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר שהוא עיקרית מושלמת לשבת חורפית

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 12.01.23
ש

לכבוד שבת

תבשיל בשר חגיגי וטעים שאין דרך לטעות איתו

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל שקדי עגל ופלפלים ברוטב פיקנטי

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם
ש

לכבוד שבת

וואו: ביף בורגיניון עם נתח אונטריב ופטריות

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

שוק טלה ביין לבן ושאלוט עם בטטות מדורה

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לסוכות

כך תכינו קעריות סיגר יפהפיות במילוי בשר חגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

כתף טלה ממולאת וצלויה עם פירות יבשים ויין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

עיקרית קלילה יותר לבוקר החג: שניצל בקר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

סוכריה חגיגית: פסטייה במילוי פרגית עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגית לשבת: פרוסות צלי כתף ברוטב פטריות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: תבשיל בשר ראש עם חומוס פיקנטי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם
ש

לכבוד שבת

כתף טלה מדהימה שמתקתקים ב-20 דקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל זנב עגל וירקות שורש מיוחד וחגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מנה מנצחת לשבת: לשון עגל ברוטב מושלם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

כך תכינו אושפלאו אסאדו עשיר וטעים במיוחד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: אסאדו עם תפוחי אדמה ועגבניות שרי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר מרוקאי ואריסה ביתית חריפה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.04.22
ש

לכבוד שבת

צלי בקר נמס בפה עם רוטב חגיגי - וול דאן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם