כיכר השבת

לסעודה מפסקת

מתכון לתבשיל קוביות בשר ובטטה קסביה - ארטישוק ירושלמי

ארטישוק ירושלמי הוא כוכב של ממש במטבח המרוקאי ומכונה בפי יהודי צפון אפריקה "בטטה קֶסְבִּיָיה", שמשמעותו בערבית מרוקאית הוא: תפוח אדמה של קנה, מאחר וגבעול הצמח מזכיר בצורתו קנה (מתכונים, אוכל)

אושרית אברג'יל | כיכר השבת | ח' בתשרי | 07.10.19
תבשיל קוביות בשר וארטישוק ירושלמי
תבשיל קוביות בשר וארטישוק ירושלמי (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

    לבשר:

    • נתח בשר מס' 8 או 5
    • 2 בצלים, חתוכים לקוביות
    • צרור עלי סלרי
    • צרור עלי פטרוזיליה

    לתבשיל:

    • כ-25 יחידות בטטה קסביה (ארטישוק ירושלמי)
    • 8 שיני שום, חצויות ל-2
    • שמן זית
    • פטרוזיליה קצוצה
    • כורכום
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס
    • 1 לימון

    אופן ההכנה:

    1. מניחים בסיר עם מים רותחים את הבשר, הבצל, הסלרי והפטרוזיליה ומבשלים במשך שעתיים. מצננים וחותכים את הבשר לקוביות ושומרים את הציר.

    2. מקלפים את הבטטות ומשרים אותן במים עם לימון, במשך 15 דקות.

    3. בסיר רחב, מטגנים בשמן זית את קוביות הבשר, מוסיפים את הבטטות, הפטרוזיליה ושיני השום וממשיכים בטיגון 7 דקות נוספות.

    4. מוסיפים את התבלינים ומים עד לכיסוי מלא ועוד מעט.

    5. מבשלים על אש גבוהה במשך 20 דקות ומנמיכים. מבשלים כשהסיר מכוסה עוד שעתיים-שעתיים וחצי (בודקים שהבשר והבטטות רכים).

    6. פותחים את הסיר.

    7. מערבבים בכוס 4 כפות שמן זית, כפית כורכום, מעט פטרוזיליה קצוצה ומפזרים מעל.

    8. ממשיכים בבישול כשהסיר פתוח, עד שהמים מצטמצמים והרוטב סמיך.

    תוכן שאסור לפספס
    תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
    עיקריות
    ש

    תבשיל טנזיה חגיגי של בשר ופירות יבשים

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    לכבוד שבת

    לתקתק עיקרית מדהימה ב-10 דקות עבודה

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

    לכבוד שבת

    תבשיל בשר שהוא עיקרית מושלמת לשבת חורפית

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 12.01.23
    ש

    לכבוד שבת

    תבשיל בשר חגיגי וטעים שאין דרך לטעות איתו

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    לכבוד שבת

    תבשיל שקדי עגל ופלפלים ברוטב פיקנטי

    שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    הכרות עמוקה עם המגזר

    מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

    כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם
    ש

    לכבוד שבת

    וואו: ביף בורגיניון עם נתח אונטריב ופטריות

    שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    מיוחד

    שוק טלה ביין לבן ושאלוט עם בטטות מדורה

    שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    מיוחד לסוכות

    כך תכינו קעריות סיגר יפהפיות במילוי בשר חגיגי

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    מיוחד לראש השנה

    כתף טלה ממולאת וצלויה עם פירות יבשים ויין

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

     באורח חרדי

    ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

    כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם
    ש

    מיוחד לראש השנה

    עיקרית קלילה יותר לבוקר החג: שניצל בקר

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    מיוחד לראש השנה

    סוכריה חגיגית: פסטייה במילוי פרגית עשיר

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    לכבוד שבת

    חגיגית לשבת: פרוסות צלי כתף ברוטב פטריות

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    לכבוד שבת

    חגיגי: תבשיל בשר ראש עם חומוס פיקנטי

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    לשובע ולא לרזון:

    מאכילים את העניים – ומקבלים את הקמיע של ר' ישעי'לה

    כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם
    ש

    לכבוד שבת

    כתף טלה מדהימה שמתקתקים ב-20 דקות

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    לכבוד שבת

    תבשיל זנב עגל וירקות שורש מיוחד וחגיגי

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    לכבוד שבת

    מנה מנצחת לשבת: לשון עגל ברוטב מושלם

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    לכבוד שבת

    כך תכינו אושפלאו אסאדו עשיר וטעים במיוחד

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    פריחתו של יישוב

    הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

    כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם
    ש

    לכבוד שבת

    חגיגי: אסאדו עם תפוחי אדמה ועגבניות שרי

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

    לכבוד שבת

    תבשיל בשר מרוקאי ואריסה ביתית חריפה

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.04.22
    ש

    לכבוד שבת

    צלי בקר נמס בפה עם רוטב חגיגי - וול דאן

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם