כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לעוף פיקטה ברוטב צלפים ולימון

למנה הזו יש שם מפוצץ וככל הנראה לא היינו מכינים אותה לשבת רגילה, אבל זו לא שבת רגילה וזה הזמן לנסות דברים חדשים - במיוחד כשהם לא מסובכים בכלל, אבל מרשימים וטעימים מאוד. מתכון לעוף פיקטה ברוטב צלפים ולימון (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ב בניסן | 16.04.20
עוף פיקטה ברוטב צלפים ולימון
עוף פיקטה ברוטב צלפים ולימון (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 2 נתחים שלמים של חזה עוף, חצויים לאורך
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כוס קמח, מנופה
  • 60 גרם מרגרינה / מחמאה ללא מלח או 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 1/2 כוס יין לבן יבש או ציר עוף
  • 1/4 כוס צלפים
  • 1/3 צרור פטרוזיליה טרייה, קצוצה

אופן ההכנה:

1. מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפל שחור, מצפים בקמח ומנערים את העודפים.

2. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, ממיסים 30 גרם מרגרינה (ניתן להחליף ב-2 כפות שמן זית) יחד עם שמן הזית. מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים אותם במשך 3-4 דקות מכל צד, עד להשחמה, ומוציאים לצלחת.

3. מסירים את המחבת מהאש, מוסיפים את מיץ הלימון, היין או ציר העוף ואת הצלפים ומגרדים את הנתחים החומים שנותרו בתחתית המחבת מטיגון העופות לקבלת טעם עשיר יותר. מביאים לרתיחה עד שנוצר רוטב אחיד. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

4. מחזירים את העופות למחבת ומבשלים במשך 5 דקות. מוציאים את העופות לצלחת.

5. מוסיפים למחבת את המרגרינה הנותרת ובעזרת מטריפה ידנית או מזלג, טורפים היטב את הרוטב עד שהוא מסמיך מעט. מחזירים את העופות למחבת ויוצקים עליהם בעזרת כף את הרוטב.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
עיקריות
ש

תבשיל טנזיה חגיגי של בשר ופירות יבשים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

לתקתק עיקרית מדהימה ב-10 דקות עבודה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר שהוא עיקרית מושלמת לשבת חורפית

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 12.01.23
ש

לכבוד שבת

תבשיל בשר חגיגי וטעים שאין דרך לטעות איתו

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל שקדי עגל ופלפלים ברוטב פיקנטי

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם
ש

לכבוד שבת

וואו: ביף בורגיניון עם נתח אונטריב ופטריות

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

שוק טלה ביין לבן ושאלוט עם בטטות מדורה

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לסוכות

כך תכינו קעריות סיגר יפהפיות במילוי בשר חגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

כתף טלה ממולאת וצלויה עם פירות יבשים ויין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

עיקרית קלילה יותר לבוקר החג: שניצל בקר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

סוכריה חגיגית: פסטייה במילוי פרגית עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגית לשבת: פרוסות צלי כתף ברוטב פטריות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: תבשיל בשר ראש עם חומוס פיקנטי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

"על אלה אני בוכיה"

העדויות, הניצולים והזוועות: ספרי השואה שאתם חייבים לקרוא

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם
ש

לכבוד שבת

כתף טלה מדהימה שמתקתקים ב-20 דקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל זנב עגל וירקות שורש מיוחד וחגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מנה מנצחת לשבת: לשון עגל ברוטב מושלם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

כך תכינו אושפלאו אסאדו עשיר וטעים במיוחד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: אסאדו עם תפוחי אדמה ועגבניות שרי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר מרוקאי ואריסה ביתית חריפה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.04.22
ש

לכבוד שבת

צלי בקר נמס בפה עם רוטב חגיגי - וול דאן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם