כיכר השבת

לארח בסטייל

מתכון לקוק או ון: עוף שיכור מיין לאירוח חגיגי

זו מנה סופר פשוטה להכנה, אך עשירה מאוד בטעם ולכן מתאימה לזמנים מיוחדים כמו שבת, חג או כשאתם מארחים. מתכון לקוק או ון - מנה צרפתית פופולרית של עוף מבושל ביין ופטריות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ח' באלול | 28.08.20
קוק או ון - עוף מבושל ברוטב יין ופטריות
קוק או ון - עוף מבושל ברוטב יין ופטריות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • שמן זית
  • 3 משולשי עוף ו-3 שוקי עוף
  • 10 פטריות בייבי בלה (מיני פורטבלו), חתוכות לרבעים
  • 2 גזרים, חתוכים לקוביות בינוניות
  • 1 בצל צהוב, חתוך לקוביות בינוניות
  • 2 כוסות יין מכל סוג, אבל מומלץ יין לבן יבש
  • 1/2 1 כוסות ציר עוף או מים + אבקת מרק
  • 4 ענפי תימין
  • 30 גרם מרגרינה בטעם חמאה או 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בסיר שמתאים גם לבישול וגם לאפייה, מחממים 1/4 כוס שמן זית על אש בינונית-גבוהה, מתבלים את העופות במלח ופלפל שחור, מוסיפים אותם לסיר ומטגנים במשך 5-6 דקות, עד שהם זהובים ופריכים מצד אחד. הופכים לצד השני, מטגנים עוד 2 דקות ומוציאים את העופות לצלחת נפרדת.

2. לאותו הסיר, מוסיפים את הפטריות, מטגנים במשך 4 דקות ומוסיפים את הגזר והבצל. מערבבים מטגנים הכל יחד עד שהירקות מתחילים להשחים מעט. יוצקים על הכל את ציר העוף והיין, מוסיפים את המרגרינה / שמן הזית, מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומוסיפים את ענפי התימין.

3. מחזירים את העופות לסיר, כך שרובם יהיו מכוסים ברוטב, אך נסו לשמור שחלק מהעור יהיה מעל הרוטב. מכסים את הסיר ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45-60 דקות, עד שהרוטב מסמיך והעופות מבושלים.

מגישים לצד פירה עם פטרוזיליה קצוצה מעל.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
עיקריות
ש

תבשיל טנזיה חגיגי של בשר ופירות יבשים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

לתקתק עיקרית מדהימה ב-10 דקות עבודה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר שהוא עיקרית מושלמת לשבת חורפית

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 12.01.23
ש

לכבוד שבת

תבשיל בשר חגיגי וטעים שאין דרך לטעות איתו

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל שקדי עגל ופלפלים ברוטב פיקנטי

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

קצת נתונים

כמה מנהגי ישראל עוברים את המהירות המותרת?

כיכר בשיתוף הרלבד | מקודם
ש

לכבוד שבת

וואו: ביף בורגיניון עם נתח אונטריב ופטריות

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

שוק טלה ביין לבן ושאלוט עם בטטות מדורה

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לסוכות

כך תכינו קעריות סיגר יפהפיות במילוי בשר חגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

כתף טלה ממולאת וצלויה עם פירות יבשים ויין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

עיקרית קלילה יותר לבוקר החג: שניצל בקר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

סוכריה חגיגית: פסטייה במילוי פרגית עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגית לשבת: פרוסות צלי כתף ברוטב פטריות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: תבשיל בשר ראש עם חומוס פיקנטי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ללא ידע קודם • מחזור ג'

ההרשמה לתוכנית החרדית להכשרת מתכנתים יצאה לדרך!

כיכר בשיתוף קודקוד | מקודם
ש

לכבוד שבת

כתף טלה מדהימה שמתקתקים ב-20 דקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל זנב עגל וירקות שורש מיוחד וחגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מנה מנצחת לשבת: לשון עגל ברוטב מושלם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

כך תכינו אושפלאו אסאדו עשיר וטעים במיוחד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לשובע ולא לרזון:

מאכילים את העניים – ומקבלים את הקמיע של ר' ישעי'לה

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: אסאדו עם תפוחי אדמה ועגבניות שרי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר מרוקאי ואריסה ביתית חריפה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.04.22
ש

לכבוד שבת

צלי בקר נמס בפה עם רוטב חגיגי - וול דאן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם