כיכר השבת

מבשלים לשבת עם וול דאן

מתכון לקדרת אוסובוקו וירקות שורש ביין אדום

בשר רך רך ומתפרק מהעצם עם ירקות שורש נימוחים ורוטב שמתחנן לחלה: כל הטוב הזה יכול להיות על שולחן השבת שלכם כי לאוראל בראל בשיתוף וול דאן יש מתכון מושלם לקדרת אוסובוקו וירקות שורש ביין אדום. תבשיל ארוך ומהביל של בקר ושורשים ברוטב ארומטי (מתכונים לשבת, אוכל)

19
אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם | י' בשבט | 12.01.22
קדרת אוסובוקו וירקות שורש ביין אדום
קדרת אוסובוקו וירקות שורש ביין אדום (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1.2 ק"ג נתח אוסובוקו טרי מרשת הקצביות של וול דאן
  • 1 כוס קמח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית + 1 כפית שטוחה מלח
  • 2 כפות פפריקה מרוקאית בשמן
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 1 ראש כרישה, חתוך לפרוסות
  • 3 שורשי פטרוזיליה, מקולפים וחתוכים לפרוסות
  • 2 גזרים, מקולפים וחתוכים לפרוסות  
  • 1 שורש סלרי, מקולף ופרוס
  • 1/4 כוס עלי סלרי קצוצים
  • 15 תפוחי אדמה קטנים בקליפה זהובה, שטופים היטב
  • 1 כף פלפל אנגלי
  • 1/2 פלפל צ'ילי אדום, קצוץ
  • 1 כף סילאן
  • 5-6 עלי דפנה
  • 1 ענף תימין
  • 4 ענפי מרווה
  • 1 כף רסק עגבניות איכותי
  • 500 מ"ל ציר ירקות או 500 מ"ל מים חמים + 1 כף אבקת מרק עוף
  • 180 מ"ל מים חמים
  • 1/2 כוס יין אדום יבש

אופן ההכנה:

"אוסובוקו" באיטלקית זה "שריר הזרוע", שמו של נתח מספר 8 בו אנחנו משתמשים הפעם כיוון שהוא מתאים במיוחד לבישול ארוך. הנתח נמצא מתחת לכתף ומלא ברקמות חיבור, מה שמעניק לו עסיסיות וטעם. הנתח כולל עצם ובתוכה מח שהופך לנימוח וחמאתי בשל הבישול הארוך - מעדן אמיתי.

נתח אוסובוקו (מספר 8)

כדי להבטיח תוצאה מושלמת, בחרתי נתח אוסובוקו של וול דאן - רשת קצביות שמתמחה בבשרים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. הנתחים בוול דאן נבחרים בקפידה ולא עוברים תהליך הקפאה, אפילו לא חלקי, מה שמתבטא כמובן בטעמו של הבשר: חוויית גורמה בארוחה ביתית.

בוול דאן תוכלו למצוא סדרת תבליני בוטיק ואפילו שמן זית שמותאמים במיוחד לכל נתח ומנה ומעניקים לה עסיסיות וארומטיות ייחודית.

לרשת וול דאן יש סניפים בכל רחבי הארץ, מצפת ועד רעננה, בית שמש, בני ברק וכמובן ירושלים. בתחתית הכתבה תמצאו את הרשימה המלאה וקישור להזמנות דרך אתר הבית של וול דאן.

צפו באופן ההכנה:

(צילום: אוראל בראל)

1. בתבנית גדולה, מניחים את הקמח, מוסיפים 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור וכף פפריקה ומערבבים היטב. מצפים את נתחי הבשר בתערובת הקמח משני הצדדים.

2. בסיר רחב בעל דפנות עבות שמתאים לתבשיל קדירה ארוך, מחממים את שמן הזית, מוסיפים את נתחי הבשר, צורבים אותם במשך 2 דקות מכל צד ומוציאים לצלחת.

3. מוסיפים לסיר את כל הירקות החתוכים, פלפל אנגלי, כפית מלח שטוחה, צ'ילי קצוץ, כף פפריקה, סילאן, רסק עגבניות, עלי סלרי ואת תפוחי האדמה שלמים בקליפתם (שוטפים היטב לפני). מבשלים תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות, כך שהירקות יהיו מצופים בתבלינים וצרובים קלות.

4. יוצקים לסיר את היין, מצמצמים מעט את הנוזלים ואז מניחים את נתחי הבשר על הירקות. מסדרים עליהם את עלי הדפנה, ענף התימין וענפי המרווה, יוצקים על הכל את ציר הירקות או מים עם אבקת מרק ו-180 מ"ל מים חמים. הנוזלים צריכים להגיע לגובה הבשר ולכסות אותו מעט.

5. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך 3-4 שעות, עד שהבשר ממש מתפרק מהעצם והירקות רכים. חשוב לערבב את התבשיל במהלך הבישול ואף לטעום ולשפר את התיבול, אם צריך.

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

מחכים לכם באתר הבית של וול דאן – שם תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל מוצרי וול דאן בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן

להשיג בכל סניפי קצביות רשת וול-דאן בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף), 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים), 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה), 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94, 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4, 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר), 04-655-1155.

וואטסאפ:

ירושלים: 052-711-7344

בני ברק: 054-9950979

חפשו וול דאן על המדפים ותהינו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!

תוכן שאסור לפספס
19 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
14
וווווואו נראה מטורף 🤩אכין לכבוד שבת
יעל12.01.22
תודה רבה
אוראל בראל13.01.22
13
ווואווו נראה אש
אריאלה12.01.22
12
שלחתי לכול העולם את הקישור שלך.בהצלחה
ברכה והצלחה12.01.22
תודה רבה .. משמח מאוד
אוראל בראל13.01.22

הצגת כל התגובות

11
מתכון ממש מומלץ . טעם גן עדן
מושלם מושלם12.01.22
תודה🙏🏻
אוראל בראל13.01.22
10
שרושמים ירקות שורש לא מוסיפים תפוחי אדמה יש ציר מוכן אז למה מרק עוף
ללא שם14.01.22
9
נראה טעים!!
מושיקו13.01.22
8
וואוווווווווווווו מעולה הולכת לנסות מחר
ירדן12.01.22
7
איפה הסרטון של תבשיל האוסובוקו כפי שהובטח לא ניתן לראות
ללא שם13.01.22
6
אליפות
שמחה12.01.22
5
הקדרה שמעוררת את בלוטות הטעם והריח.נראה תבשיל מיוחד במינו, שפתח לי את התיאבון. תודה על מתכונים מיוחדים ונדירים כאלה. מחכה לעוד מעשה קדירה כמו זה. לעניות דעתי מומלץ לבשל בקדירת חרס, שנותנת ערך מוסף לטעם.
מושון 12.01.22
תודה רבה ,צודק לגמרי
אוראל בראל13.01.22
4
אמאלהה נראה אשששש תודהה
ללא שם13.01.22
3
ימאי את תותח🤤
חלינ12.01.22
2
נראה מעולה - לא בישלתי תקופה ארוכה אבל הולך לקנות את כל המצרכים, ומכין לכבוד שבת. תודה רבה תודה רבב גם על הסרטון, מפשט את ההבנה בסדק הפעולות.
אברהם הכהן14.01.22
1
דייי אני לא יכולה אני כל פעם רואה את האוכל שהוא מכין וברלי להכין וגם אין לי כח וגם זה יקר!!!! ואני מתגרהה
גי28.01.22
שווה לנסות תמיד יש פעם ראשונה , ודרך אגב אוסובוקו נחשב לנתח לא יקר במיוחד
אוראל בראל30.01.22
אולי גם יעניין אותך
עיקריות
ש

תבשיל טנזיה חגיגי של בשר ופירות יבשים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

לתקתק עיקרית מדהימה ב-10 דקות עבודה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר שהוא עיקרית מושלמת לשבת חורפית

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 12.01.23
ש

לכבוד שבת

תבשיל בשר חגיגי וטעים שאין דרך לטעות איתו

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל שקדי עגל ופלפלים ברוטב פיקנטי

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

אביב הגיע ואיתו ההוצאות:

 קבלו הלוואה שתחסוך לכם זמן וכסף עם תנאים מעולים!

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם
ש

לכבוד שבת

וואו: ביף בורגיניון עם נתח אונטריב ופטריות

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

שוק טלה ביין לבן ושאלוט עם בטטות מדורה

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לסוכות

כך תכינו קעריות סיגר יפהפיות במילוי בשר חגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

כתף טלה ממולאת וצלויה עם פירות יבשים ויין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

 באורח חרדי

ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

עיקרית קלילה יותר לבוקר החג: שניצל בקר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

סוכריה חגיגית: פסטייה במילוי פרגית עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגית לשבת: פרוסות צלי כתף ברוטב פטריות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: תבשיל בשר ראש עם חומוס פיקנטי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם
ש

לכבוד שבת

כתף טלה מדהימה שמתקתקים ב-20 דקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל זנב עגל וירקות שורש מיוחד וחגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מנה מנצחת לשבת: לשון עגל ברוטב מושלם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

כך תכינו אושפלאו אסאדו עשיר וטעים במיוחד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: אסאדו עם תפוחי אדמה ועגבניות שרי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר מרוקאי ואריסה ביתית חריפה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.04.22
ש

לכבוד שבת

צלי בקר נמס בפה עם רוטב חגיגי - וול דאן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם