כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לתבשיל קינואה ועוף שיסגור לכם פינה לצהריים

מערבבים הכל בסיר אחד להתמזגות נפלאה של טעמים בסגנון דרום-מערב ארה"ב שלוקח את האוכל המקסיקני למקום פראי, סופר מזין ולא מתנצל. מתכון לתבשיל פיקנטי של קינואה עם חזה עוף, שעועית שחורה, עגבניות ותירס (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ט' באלול | 29.08.20
תבשיל קינואה ועוף
תבשיל קינואה ועוף (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4 כפות שמן זית
  • 3 נתחי חזה עוף, חתוכים לקוביות בינוניות
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 פלפל ירוק חריף, חתוך לאורך ופרוס (משאירים את הזרעים לאקסטרה חריפות)
  • 1/2 1 כוסות קינואה, שטופה היטב ומסוננת
  • 2 כוסות ציר עוף או מים + אבקת מרק
  • 400 גרם שעועית שחורה (הוראות הכנת השעועית בתחילת המתכון) - לא חובה
  • 400 גרם שימורי עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות
  • 1/2 1 כוסות גרגרי תירס
  • 2 כפיות אבקת צ'ילי
  • 1 כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

הכנת השעועית השחורה: לילה לפני, משרים את השעועית בקערה מלאה מים למשך כל הלילה. לאחר מכן, מסננים, מעבירים את השעועית לסיר מלא במים, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 50 דקות. השעועית צריכה להיות רכה, אך לא להתפרק.

קדימה, עוברים להכנת המנה:

1. מחממים את השמן בסיר גדול על אש בינונית גבוהה. מוסיפים את נתחי העוף, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהעופות כבר לא ורודים. מוסיפים את השום והפלפל החריף, מערבבים ומבשלים יחד במשך 2 דקות.

2. מוסיפים לסיר את הקינואה, ציר העוף, השעועית השחורה, העגבניות והתירס ומתבלים באבקת צ'ילי, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים הכל יחד, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות, עד שהקינואה רכה ומבושלת.

מגישים מיד בצלחות אישיות עם קוביות אבוקדו מעל או בתוך טורטייה. התבשיל נשמר היטב עד 4 ימים בכלי אטום במקרר.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תבשילי קדרה

למבינים: חזה עוף ושעועית ירוקה ברוטב חמצמץ 

ורד כהן | 14.12.23

לכבוד שבת

מומלץ בחום: תבשיל קוביות דלעת ברוטב עגבניות עשיר

כיכר אוכל | 22.12.22

מה נאכל היום?

כך מתמודדים עם מזג האוויר הקודר: תבשיל שעועית לבנה מוקרמת

כיכר אוכל | 24.10.22

לכבוד שבת

קדירת עוף בתפו״א ובטטות של אושרית אברג'יל

כיכר אוכל | 08.04.21

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית מהיר ברוטב עגבניות צלויות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.20
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

מה אוכלים היום?

ג'מבליה: בלגן טעים שמכינים בסיר אחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.08.20

מה נאכל היום?

ארוחה בסיר אחד: תבשיל נקניקיות, גרגרי כוסמין ופלפלים

כיכר אוכל | 02.04.20

מה אוכלים היום?

קדרת עוף עם ירקות שורש ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 02.12.19

מה נאכל היום?

נודלס עם פרגיות בנוסח סצ׳ואן שמכינים בסיר אחד

אושרית אברג'יל | 09.09.19
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

מה אוכלים היום?

בריא יותר: גראטן ברוקולי וכרובית מוקרם

כיכר אוכל | 19.06.19

מה אוכלים היום?

כן, ארוחה חמה גם בקיץ: תבשיל חומוס ופטריות

כיכר אוכל | 17.06.19

מה אוכלים היום?

זה כל מה שאתם צריכים לאכול בחורף שפתאום בא

כיכר אוכל | 26.03.19

מה אוכלים היום? 3 תבשילים חצי-חורפיים

כיכר אוכל | 19.11.17
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

מה אוכלים היום?

מה עושים עם קישואים? תבשיל גיבץ' עסיסי

כיכר אוכל | 06.03.16

ארוחה בסיר אחד

ארוחה בסיר אחד שאתם חייבים לדעת להכין

מורן פינטו | 17.11.15

ארוחה בסיר אחד

ספיישל שעון חורף: תבשיל צ'ילי עסיסי ומהיר

כיכר אוכל | 25.10.15