
שר הביטחון ישראל כ"ץ נפגש היום (חמישי) עם הסנאטור האמריקני טד קרוז, כחלק מביקורו המדיני בוושינגטון. השר הודה לסנאטור קרוז על תמיכתו האיתנה בישראל ועל היותו אחד מידידיה הטובים ביותר של ישראל. בפגישה השתתף גם מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אמיר ברעם.
"אנחנו סומכים רק על אלוקים ועל צה"ל בהגנה על מדינת ישראל", אמר כ"ץ במהלך הפגישה. "לא סמכתי על אסד האב ולא על אסד הבן ובטח שאני לא סומך על מנהיג כמו ג'ולאני שנשען על קבוצות ג'יהאדיסטיות שהוא מפעיל נגד מיעוטים בסוריה, כמו כעת מול הדרוזים ומחר יכול להפעיל אותם גם נגד היישובים הישראלים ברמת הגולן".
הוא הוסיף: "הימצאות צה"ל בפסגת החרמון ובאזור הביטחון הם הערובה לביטחוננו. קבענו מדיניות ברורה - שדרום סוריה תהיה מפורזת ושאנחנו לא ניתן לפגוע בדרוזים ואנחנו עומדים ונעמוד מאחורי המדיניות שקבענו".
לדבריו, "מהרגע שהבנו שהמשטר הסורי עומד מאחורי ההתקפות ושותף לטבח בדרוזים, פעלנו במלוא העוצמה נגד מטרות המשטר בא-סווידא ובדמשק עד לנסיגת כוחות המשטר כפי שדרשנו".
0 תגובות