העדכון יומי | היישר מהקריה

נתניהו לחמאס; "אם לא תחזירו חטופים נקרע לכם את הצורה"

ראש הממשלה נתניהו, שיגר מוקדם יותר היישר מהקריה בתל אביב עדכון בנוגע למצב הביטחוני  | על התקיפות בתימן: "יש לי עיקרון פשוט: "עיניים תחת עין ושיניים תחת שן. מי שתוקף אותנו, אנחנו תוקפים אותו שבעתיים" | על החטופים: אני אומר לחמאס, אנחנו נקרע לכם את הצורה אם הם לא יחזרו" (פוליטי)

נתיהו בעדכון היומי (צילום: לשכתו )

ראש הממשלה הגיע היום (שלישי) לבור חיל האוויר בתל אביב, שם עקב מקרוב אחרי תקיפות צה"ל, בשדה התעופה של החות'ים בצנע'ה שבתימן. לאחר מכן שיגר נתניהו לעוקביו ברשתות החברתיות עדכון על לו"ז יומו הביטחוני והמדיני המלא.

נתניהו פתח את דבריו: "באתי לבור חיל האוויר וראיתי איך הטייסים המצוינים שלנו מבצעים בשלמות את תקיפת שדה התעופה של החות'ים של מדינת הטרור". הוא הוסיף: "בין היתר, תקפנו שם את מטוסי הטרור שמשמשים להם בהספקה. כל מכונת ההריגה הזאת והטילים הרצחניים. אני חושב שעשינו פה פעולה חשובה".

נתניהו הוסיף: "יש לי עיקרון פשוט. עין תחת עין ושן תחת שן. מי שתוקף אותנו – אנחנו תוקפים אותו שבעתיים. זה נכון לגבי החות'ים, זה נכון לגבי , זה נכון לגבי חיזבאללה. זה נכון גם לגבי איראן".

לאחר מכן התייחס גם ללחימה בעזה: "אני לא ממעיט באתגרים שלפנינו. אני פשוט בטוח בכוח הרצון של העם שלנו והלוחמים שלנו להשיג את המשימה של הניצחון. והניצחון זה לא רק הכרעת החמאס פה ברצועת עזה – זה גם שחרור החטופים וגם שינוי פני המזרח התיכון. זו עוד משימה, היא לא פשוטה, אבל היא בת השגה. ומי שישיג אותו – זה עם ישראל במדינת ישראל".

נתניהו נשאל על ידי עוקבים ברשת, האם ההתקדמות במבצע תסייע להשגת יעדי המלחמה, והשיב: "אנחנו כרגע משלימים את השלב שאנחנו מצויים בתוכו. יש לנו לחימה לא פשוטה, אבל מוצלחת. אבל עכשיו אנחנו מדברים על לחימה עצימה, כדי להשיג את שתי המטרות גם יחד. אחת – הכנעת החמאס, ושחרור החטופים שלנו. ואני אומר לחמאס – אנחנו נקרע לכם את הצורה כדי לשחרר את החטופים שלנו".

לשאלה הצינית "איך אתה ישן בלילה", השיב נתניהו: "קודם כול אני ישן מעט. אבל אני ישן עם מצפון נקי, כי אני יודע שאנחנו עושים הכול כדי להשיג את כל יעדי המלחמה שלנו, כדי להבטיח את העתיד שלנו, כדי להבטיח שכל מה שאתה רואה כאן יימשך ויימשך בתנופה".

לשאלה נוספת, על כך שיש הטוענים כי כל דבר שהוא עושה מגיע ממניעים פוליטיים, הגיב: "כן, כמובן. אני שותה קפה בבוקר – זה פוליטי. כששחררנו כאן את הכלכלה, כשהייתי שר אוצר וראש הממשלה – כל המגדלים האלה שאתה רואה כאן, לא היה אחד מהם. גם זה היה פוליטי. כשבנינו את הגדר שבלמה את הכניסה של למעלה ממיליון מהגרים לא חוקיים מאפריקה – והצילה את המדינה היהודית – גם זה היה פוליטי. כשהבאנו ארבעה הסכמי שלום עם מדינות ערב – גם זה פוליטי. הכול פוליטי אצלנו".

כשהוא מסיים: "אתה יודע מה? הייתי שמח שכל הפוליטיקאים שמאשימים אותי במניעים פוליטיים לדבר הזה – שיתגייסו למשימות הפוליטיות האלה, כפי שהם אומרים – ויעזרו להבטיח את עתיד ישראל".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (92%)

לא (8%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

25
נהיה כוכב רשת עם עוקבים...
שלמה
24
הוא גם אמר שיהיה חוק גיוס
אז אמר
23
נתניהו זה הרבה דיבורים פחות מעשים
יאיר
22
הוא נראה קריקטורה של עצמו, שחצן כזה
אור
21
ביבי האיום שלך קצת בדיליי הייתי אומר, אולי שכחת אבל החטופים שם יותר משנה וחצי
יוני
20
שיגיד בעזרת ה ננצח ולא יפחד מאף ביקורת הכל בעזרת ה
אורח
19
איש שחצן ומגעיל עסוק בעצמו ולא מבין את האירוע...... נהנתן גס רוח חבל שאנחנו עוזרים לו ולשכמותו בפרט שאנחנו לא מקבלים ממנו כלום רק כמה מילות חנופה שנעימים לחברי הכנסת הנחיתיים
בני ברק
18
שמענו עליך שקרן פתלוגי
יאיר
17
בינה מלאכותית - שוב נפלתם בפח.. הראש גדול ביחס לגוף, ו"והולבש" ע"י Face Swap פשוט.
האריה שאהב פתות
16
קשיש קשקשן המקושש קולות..!!
שמוליק
15
מר נתניהו, הבטחת חיסול ומיטוט החמאס בכל מקרה, מה שייך לקרוע להם את הצורה יותר?
לא הבנתי
הוא הולך לסדר להם חיי פאר בקטאר לא חיסול ולא בטיח
ם9ן
14
נאה דורש נאה מקיים??? הלוואי. מצד אחד כולם רוצים לקרוע להם את הצורה אבל יש פחד אימים מה הם מסוגלים לעשות לחטופים חו"ש. תמשיכו להתפלל עבורם ועל בני עמינו שמסַכנים את עצמם, תזכו אותם בלימוד תורה ובקיום מצוות.
מישהו
13
ביבי לא מעניין אותנו הוא לא כוס הקפה שלנו. מעניין אותנו בחורי הישיבות. מעונות היום. תקציבי הכוללים. בשביל זה אנחנו בכנסת ואם ביבי לא יכול להביא לנו את זה צריך לצאת מהקואליציה.
ברוך
12
למה חיכה 579 יום (פלוס/מינוס 20 שנים) להגיד זה חחח אידיוט ישראלי
לוי
11
חזק ואמץ למען עם ישראל אל תירא ואל תחת .הכלבים ימשיכו לנבוח ואתה תמשיך להצליח בעזרת ה יתברך😊
יחיאל
10
ביבי זה מתנה גדולה מהקב"ה
נשל
9
כפרה עליו ה ישמור אותו
אפי
8
תודה השם.עד לגאולה האמיתית .לא יעזור. למעשנים.לערב רב הזה
ביבי
7
ביבי מלך ישראל!!! חזק ואמץ!!! העם איתך!!!
ישראל
6
אין כמו ביבי חבל על הזמן לא יעזור לא ללפיד הצעקן(שרק רוצה כיסא)ולא לבנט השקרן שמנסה לחקות את ביבי חבל אין לך את הכישורים של ביבי)ולא ליברמן המבטיחן(שמבטיח כל הזמן מתי שאני יהיה בלא בלא בלא)ולא לגנץ העייפן(שעייף תמיד ומינה את הרצי שהביא לנו את אוקטובר7)אין מנהיג יותר טוב למדינת ישראל שעובר את ביבי
משה
5
חזקק !!! התחיל לדבר בשפה הערבית ... סופסוף
עם ישראל חי
4
כולי תקווה שפרופסור זליכה יהיה שר האוצר בשנת 2026 ושיקום מנהיג חדשאחד שלא נמצא בפוליטיקה היום ישר ולא מושחט שטובת העם לנגד עיניו
אליהו
3
אוהבים אותך אבל בבקשה יותר מעשים פחות דיבורים🙏🏼
חן
2
אחלה ביבי מזל טוב הרבה נחת
8200
1
הוא נותן לבכירי החמאס לעבור לקטאר לחיי אושר ועושר שקרן אמר שכל מחבל חמאס דמו בראשו משקר לחיילים ובעצם אומר להם שעל דמם ואעבריהם יביא חטופים
מ7י

עוד בפוליטי מדיני:

מה חושב הציבור בישראל?

פגיעת הטיל החות'י בשטח נתב"ג, ביטולי הטיסות של חברות בינלאומיות, הרחבת המלחמה שגובה מחיר כואב והמשברים הפוליטיים, גבו מחיר בדעת הקהל ואמון של הציבור בממשלה הנוכחית | אלו הפרטים (פוליטי)

||
6

החזית המשפטית

בשנה האחרונה החלו ארגונים אנטי ישראלים בעולם לתבוע חיילי צה"ל ואף מפקדים ושרי ממשלה באשמת הפרת החוק הבינלאומי וזכויות אדם | הערב דווח כי בעקבות חשש כבד ממעצר לוחמים בחו"ל - הממשלה תקים צוות חדש בתקציב של עשרות מיליונים על מנת להגן על הלוחמים | הצוות יכלול נציגים משב"כ, מוסד, המל"ל, משרד החוץ, המשפטים ואחרים (מדיני, בטחוני)

|

המזנקים והצונחים

בסיומו של שבוע פוליטי גדוש בסוגיות פוליטיות רבות, עם פתיחת מושב הקיץ של הכנסת ושובם של החוקים הנפיצים לשולחן הכנסת, הערב (חמישי) התפרסם סקר מנדטים דרמטי בערוץ 14, ממנו עולה כי בעוד מפלגת הליכוד שומרת על כוחה - מפלגתו של ראש האופוזיציה ממשיכה להתרסק ומתקרבת לאחוז החסימה (פוליטי)

||
5

נבדק בלהב 433

בצל ההתפתחויות ביממה האחרונה בפרשת "קטאר-גייט", בלהב 433 נבדק מידע ולפיו היה קשר ישיר בין שני אנשי עסקים המעורבים בפרשה לבין שירות הביטחון המסכל של קטאר, והם הופעלו לכאורה על-ידו באמצעות מילת קוד סודית (משפט)

||
2

"פריצת דרך"

בצל המגעים בישראל להנעת תוכנית הגירוש של טראמפ והביקורת הבין לאומית על הרעבת עזה, הערב דווח כי מסתמן שכבר מחר ישראל תחתום הסכם עם חברה אמריקנית ראשונה שתהיה אחראית על חלוקת הסיוע ההומניטרי ברצועת עזה | גורם בכיר המעורה בפרטים אמר כי אם אכן ההסכם ייחתם מחר זו תהיה "פריצת דרך" מבחינת פתרון לבעיית הסיוע ההומניטרי (מדיני) 

|
ש

החלו עבודות החפירה: 

פרויקט הבוטיק "רמות קאנטרי" שוכן על צלע הר המשקיף אל עמק הארזים ויציע חוויית מגורים אולטימטיבית. את הפרויקט מקדמת קבוצת 'בית ירושלמי' הרושמת בימים אלה התקדמות משמעותית בשלבי הביצוע הראשוניים. 

כיכר בשיתוף בית ירושלמי|מקודם

"האירוע היהודי הגדול בעולם"

מאות אלפי אנשים מכל רחבי הארץ צפויים להגיע להילולת הרשב"י בל"ג בעומר | בעקבות המסקנות של ועדת החקירה, רק הדלקה אחת תתקיים במתחם הקבר | הקהילות האחרות יקיימו הדלקות בשעות שהוגדרו מראש במתחמים ייעודיים | יו"ר הוועדה פוגל: "צריך להמשיך ולתרגל את כל אירועי החירום" | השר פרוש: "צריך לקיים את האירוע בשמחה ובבטחה" (בארץ)

||
5

לקראת אירועי - ל"ג בעומר

מבקר המדינה אנגלמן פנה היום לרה"מ לקראת השרב ואירועי ל"ג בעומר וטען: "אירוע השריפה ביום הזיכרון חייב להוות קריאת השכמה". לדבריו: "רשות הכבאות לא יכולה להתמודד לבדה עם האתגר" (בארץ)

|

פרשת ״קטאר-גייט״

רגע לפני תום מעצר הבית של יהונתן אוריך, יועצו של רה"מ - הודיעו החוקרים לאחרון כי הוא יכנס למעצר | במהלך הדיון השופט תקף: למה אוריך בכלל עצור? - מה קרה בחקירה? הוא אמר משהו חדש? תסבירו לי מה גרם למעצר המחודש. קח את חוות הדעת, מרקר לי היכן התחזק החשד" (משפט)

||
1

התמנון הקטארי

האם קטאר הצליחה להיכנס גם למערכת הביטחון הישראלית? זה החשש שעולה ממעצרו של איש מוסד ישראלי לשעבר במסגרת חקירת פרשיית 'קטארגייט' | הדיווח מגיע במקביל למעצרו החוזר של יועץ ראש הממשלה יונתן אוריך (חדשות)

||
3

במכתב סוער וחריג

במכתב סוער שהשיגר השר עמיחי שיקלי ליועצת המשפטית לממשלה, הוא מציין מספר עובדות מטרידות המונעות ממנה לכאורה לעסוק בעניינים ותיקים עם פרופיל ציבורי גבוה כמו תיקי נתניהו ופיטורי ראש השב"כ | לדבריו, הקשרים החברתיים של בהרב מיארה מונעים ממנה לפעול באופן מקצועי (חדשות, פוליטי)

||
11
ש

בנווה יעקב

נאבקה במחלה הנוראה שנתיים קשות ומייסרות והמשיכה בשגרת חייה למרות הכל | שבוע לפני פטירתה כבר אמרה לאביה: "כבר אין לי כח לדבר, אדבר איתך מהשמים" | האבל כבד, השבר נורא, והמצב הכלכלי מחייב הגשת עזרה (חרדים)

כיכר בשיתוף קופת העיר|מקודם

יודיע על שלום עם ישראל?

הנשיא האמריקאי צפוי לבקר בשבוע הבא במדינות ערב במזרח התיכון ובריאד נערכים לתרחישים דיפלומטיים שעשויים לקרות בזמן הביקור | הממשל הסעודי העביר מסר לבית הלבן לפיו הם דורשים מהנשיא שלא יביך אותם באמירות והכרזות דרמטיות בנושא כינון היחסים עם מדינת ישראל והמגעים שהוקפאו במלחמה (מדיני)

||
1

"צה"ל ערוך לכל משימה"

על רקע המשך הירי של החות'ים מתימן, שר הביטחון ישראל כ"ץ באיום ישיר לאיראן: "ציר הרשע קרס. את מה שעשינו לחיזבאללה בביירות, לחמאס בעזה, לאסד בדמשק ולחות'ים בתימן - נעשה גם לכם בטהרן" (מדיני)

||
8

בסיום הפגישה הדרמטית

ראש הממשלה נתניהו נפגש הערב בלשכתו עם יו"ר ועדת החוץ והביטחון חה"כ יולי אדלשטיין ויו"ר ש"ס אריה דרעי - כדי לנסות להשיג פריצת דרך במגעים לחקיקת חוק גיוס שיהיה מוסכם על החרדים | בסיום הודיע רה"מ על התקדמות חיובית במגעים (פוליטי)

||
28

הסרטון היומי

גם היום פרסם ראש הממשלה, כמנהגו בימים האחרונים, סרטון שבו השיב לשאלות דוברו בעניינים העומדים על הפרק | החות'ים: "לישראל יש זרוע ארוכה ואנחנו נפעיל אותה" | על עיתונאים שקראו לא לשדר את הסרטונים: 

||
2

פרסום ראשון 

ח"כ אבי מעוז הודיע שיעלה השבוע את החוק לביטול סעיף הנכד בחוק השבות, אך במהלך ישיבת סיעת יהדות התורה, מספר חכי"ם טענו כי צריך להתנגד לחוק - במחאה על כך ש'חוק הגיוס' אינו מתקדם | ח"כ במפלגה הביע ביקורת על חבריו: ״ההתנגדות שלכם לחוק הנכד - היא טירוף הדעת״ (כנסת)

||
10

"נגד אלמנות צה"ל"

במהלך ההצבעות היום בכנסת, ביקשו במחנה הממלכתי לצרף את תמיכת יש עתיד לחוק שהגיש ח"כ כהנא, הנוגע לאלמנות צה"ל | אך במפלגתו של לפיד סירבו לתמוך בחוק, בטענה כי החוק משותף לח"כ לימור סיון הר מלך - ממפלגתו של בן גביר (כנסת) 

||
9

"נזק של מאות אלפי שקלים"

בשל עיכוב התקצוב לתלמידי ישיבות ההסדר החרדיות ח״כ רוטמן תוקף את היועמ״שית: ״גורמת נזק של מאות אלפי שקלים למוסדות, מעמידה שלוחות חדשות בפני סגירה ופוגעת ישירות בקידום שירותם של חרדים בצה״ל״ (חרדים)

||
6

בעקבות פרסומים ב-2020

על אף היריבות הפוליטית המרה ארוכת השנים ביניהם, ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט שילם לשר איתמר בן גביר סכום של כ-35 אלף שקלים במסגרת הסדר פשרה בין השניים, כך פורסם הבוקר | הרקע להסדר הוא מתקפה הדדית בין בן גביר לבין רעייתו של בנט, גילת, בשנת 2020 (פוליטי)

||
9

השגריר דנון:

השגריר דנון אירח עשרות שגרירים בחגיגת יום העצמאות באו"ם ושיגר מסר לתימן: "אם החות'ים והאיראנים רוצים לשחק באש – הם יגלו מהר מאוד שהאדמה שלהם תבער" (מדיני)

|

המשטרה תפתח בחקירה?

מקורבו של ראש הממשלה יעקב ברדוגו, ככל הנראה העביר לשורת שרים בליכוד מספר דרישות העוסקת בעולם התקשורת, וגם בנוגע למינויים אישיים במשרד ממשלתי | שרים בליכוד תקפו את ברדוגו וטענו כי "הוא מהלך אימים" על נבחרי ציבור (פוליטי)

||
3
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות