ספיישל שבועות

מתכון לקיש בצל חלבי קל הכנה - חובה בשולחן שבועות

שולחן חג השבועות אינו מושלם באמת בלי קיש בצל נימוח שעם מינימום השקעה, מתקבל מאפה נהדר שכולם יאהבו. מתכון לקיש בצל חלבי קל הכנה. מתאים כמנת פתיחה (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
קיש בצל חלבי קל הכנה - חובה בשולחן שבועות (צילום: shutterstock )
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/2 1 כוסות קמח
  • 100 גרם חמאה
  • קורט מלח
  • 1/4 כוס מים קרים
  • למלית:
  • 6-8 בצלים לבנים
  • 50 גרם חמאה
  • 3 ביצים
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 250 מ״ל שמנת מתוקה
  • 2 כפות קמח
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • 1/4 כפית מלח

אופן הכנת קיש בצל:

רגע לפני: שולחן חג השבועות אינו מושלם באמת בלי קיש בצל נימוח שעם מינימום השקעה, מתקבל מאפה נהדר שכולם יאהבו. מתכון לקיש בצל חלבי קל הכנה. מתאים כמנת פתיחה.

ציוד נדרש: תבנית פאי עגולה בקוטר 26 ס"מ

• במיקסר עם וו לישה או ידנית מעבדים את הקמח (לאחר ניפוי), החמאה כשהיא חתוכה לקוביות, המלח והמים הקרים - עד לקבלת בצק אחיד.

• מגלגלים את הבצק לכדור, מצפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך חצי שעה לפחות.

הכנת המלית:
• פורסים דק את הבצלים.

• ממיסים את החמאה במחבת, ומטגנים את הבצלים עד להזהבה קלה.

• מוסיפים למחבת את היין, ומבשלים יחד על אש בינונית, עד שהיין מתאדה ונספג בבצל.

• מעבירים את הבצלים לקערה, ומערבבים יחד עם הקמח, הביצים והשמנת המתוקה. מתבלים במלח ופלפל לבן.

רגע האיחוד:
• מחממים את התנור ל-180 מעלות.

• מרפדים את תבנית הפאי בבצק באופן אחיד, כולל השוליים.

• יוצקים על הבצק את המלית.

• מכניסים לאפייה למשך 35 דקות, עד שהקיש מתייצב ומקבל גוון זהוב יפה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר