מתכונים לשבועות

המטבל שיככב על שולחן סעודת חג השבועות

מתכון לצזיקי - מטבל מרענן וטעים שמגיע מיוון ונפוץ גם במדינות הבלקן ומוגש בכל טברנה שמכבדת את עצמה כחלק ממגש המזטים. קראנו לו מטבל, אך הוא נכנס גם תחת קטגוריות "רטבים" ו-"סלטים". תחליטו אתם (מתכונים, אוכל)

צזיקי. המטבל שיככב על שולחן סעודת חג השבועות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 500 גרם יוגורט ביו רגיל / עיזים
  • 1 מלפפון גדול, מקולף וקצוץ לקוביות קטנות / מגורד גס בפומפיה
  • 4 שיני שום, כתושות
  • מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 3 כפות שמיר טרי קצוץ דק
  • 1 כף מיץ לימון טרי

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את כל המרכיבים ושומרים במקרר עד להגשה.

איך מגישים? עם ירקות חתוכים, קרקרים, כממרח לסנדוויץ' והאופציה האהובה עלינו - כמנות אישיות של פינגר פוד לטבילה בארוחה חלבית.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
אנחנו מערבבים יוגורט או לבן עם כמה סוגי גבינה מלפפון ועלי מנטה יבשים מעדן
יעל

אולי גם יעניין אותך:

עוד ברטבים וממרחים: