מה אוכלים היום?

מתכון לשבלולי שמרים גדולים במילוי גבינות ובצל ירוק

שבלולים רכים וגדולים במילוי גבינות מעט פיקנטי שכיף להתפנק איתם בארוחה משפחתית קיצית לעת ערב. מתכון לשבלולי שמרים גדולים במילוי גבינות ובצל ירוק (מתכונים, אוכל)

שבלולי שמרים במילוי גבינות ובצל ירוק (צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לבצק:

  • 320 גרם קמח מנופה
  • 95 גרם חלב פושר + 180 גרם חלב קר
  • 20 גרם סוכר
  • 5 גרם שמרים יבשים
  • 3 גרם מלח
  • 45 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

למילוי:

  • 15 גרם חמאה
  • 20 גרם קמח מנופה
  • 150 גרם חלב
  • מלח ופלפל שחור
  • 90 גרם גבינה חצי קשה מגוררת
  • 40 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 40 גרם גבינת שמנת
  • קורט שבבי צ'ילי גרוס
  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת המילוי:
1. בסיר בינוני על אש בינונית, ממיסים את החמאה. מוסיפים את הקמח ומערבבים עם מטריפה ידנית במשך 2 דקות. מסירים מהאש, יוצקים את החלב, מערבבים היטב ומחזירים לאש בינונית-נמוכה במשך 5 דקות, עד להסמכה. מתבלים במלח ופלפל שחור, מכבים את האש ומוסיפים את הגבינות ומערבבים היטב עד שהגבינות נמסות. מצננים קלות, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 4 שעות.

עוברים להכנת הבצק:
2. בסיר בינוני מערבבים 20 גרם קמח ו-95 גרם חלב. מבשלים על אש בינונית ומבשלים תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מסמיכה. מכבים את האש.

3. מעבירים את התערובת לקערת מיקסר, יוצקים מעל 180 גרם חלב קר ומערבבים. מוסיפים את הסוכר, השמרים, המלח ו-300 גרם קמח ומעבדים את הבצק עם וו לישה במהירות בינונית במשך 15 דקות.

4. מוסיפים את החמאה ומעבדים במשך 5 דקות נוספות.

5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת. מכסים בנייר כסף ומתפיחים במשך שעה וחצי.

6. על משטח מקומח, מרדדים את הבצק למלבן בגודל 30X35 ס"מ. מורחים מעל את מלית הגבינה בשכבה אחידה ומפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ומעט צ'ילי גרוס.

7. מגלגלים את המלבן לרול גדול ומהודק ומחלקים אותו ל-6 חלקים. מסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים את התבנית במגבת ומניחים להתפחה במשך 40 דקות.

8. מברישים את שבלולי הבצק בחלב ואופים בתנור שחומם מראש ל-185 מעלות במשך 30 דקות, עד שהם מקבלים גוון זהוב-שחום יפה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר