- 5 תפוחי אדמה גדולים
- 3 בטטות
- 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת לבישול
- 1 כוס גבינה צהובה מגוררת
- 1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
- 3 שיני שום כתושות
- טימין מיובש
- אורגנו
- קורנית מיובשת (לא חובה)
- מלח, פלפל לפי הטעם
- 3/4 כוס קמח מצה
אופן ההכנה:
1. אפשרות אחת: מרתיחים בסיר מים עם מלח. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות ככל האפשר. מבשלים עד לריכוך חלקי.
בסיר נוסף מבשלים באותה צורה פרוסות דקות של בטטה.
טיפ: כדי למנוע מתפוחי האדמה והבטטה להשבר בבישול, מוסיפים מעט מיץ לימון.
אפשרות שניה: קולפים את תפוחי האדמה והבטטות, וממשיכים לקלוף פרוסות דקיקות של הירקות. לחילופין, אפשר לפרוס במעבד מזון עם הסכין המיוחדת לכך.
2. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
3. בתבנית האפייה מניחים את הפרוסות כשקצה של פרוסה אחת נכנסת מתחת לפרוסה הנוספת. כמו רעפים. שכבה של רעפי בטטות על כל שתי שכבות של פרוסות תפוחי אדמה.
או פרוסה של תפוח אדמה ופרוסת בטטה לסירוגין. לפי טעמכם האישי.
4. בקערה אחת מערבבים את השמנת המתוקה עם מחצית מכמות הגבינות. מתבלים עם השום הכתוש, מלח, פלפל והתבלינים. ויוצקים על הגרטן.
מנערים מעט את התבנית כדי שהרוטב יחלחל לכל השכבות.
5. בקערה שניה מערבבים את שארית הגבינות עם קמח המצה. מתבלים את התערובת באותם התבלינים ומפזרים מעל הגרטן.
6. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים בתנור למשך כ-30 דקות עד שהירקות רכים.
7. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד כ-20 דקות, עד שתפוחי האדמה שחומים. מגישים חם.
שימו לב. אם בחרתם באפשרות הראשונה והירקות מבושלים, זמן האפייה יהיה קצר יותר.
]]>