- לבצק:
- 200 גרם מרגרינה
- 300 גרם קמח
- (כ-2 כוסות) ביצה
- ¼ כפית מלח
- למוס העוף:
- 2 חזות עוף טריים
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 3 כפות שמן
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפות ברנדי
- ¼ כוס פטרוזיליה טרייה
- ¼ כוס בזיליקום טרי
- קורט פלפל צ'ילי גרוס
- קורט פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה:
הכנת מוס העוף:
מערבבים את השמן עם השום והפפריקה.
מניחים את חזות העוף בתבנית בינונית ומושחים אותם היטב בתערובת השמן.
אופים ב-°c200 כ-12 דקות, עד שהחזות נראים מוכנים לאכילה אך לא שחומים.
מקררים מעט. מעבירים את חזות העוף למעבד מזון או לבלנדר. מוסיפים את שאר רכיבי המוס ומעבדים למחית חלקה.
שומרים במקרר.
הכנת הבצק:
מרככים מעט את המרגרינה, מוסיפים לה את הקמח, הביצה והמלח ומעבדים במיקסר לבצק גמיש.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד, מעבירים למקרר לשעה.
על משטח מקומח מרדדים כ-⅓ מהבצק לעלה בעובי 8 מ"מ.
בעזרת סכין טובה חותכים את שולי הבצק לקבלת ריבוע מהוקצע.
מחממים טוסטר פסים ומניחים בו את עלה הבצק.
סוגרים את הטוסטר ואופים את הבצק 3-2 דקות.
בזהירות מוציאים את הבצק מהטוסטר, ומיד חותכים אותו למלבנים בגודל 3X10 ס"מ.
חוזרים על התהליך בשאר הבצק.
הרכבת הכריכים:
מעבירים את מוס העוף לשק זילוף שמחובר אליו צנתר מספר 897 או צנתר כוכב.
מזלפים מתערובת המוס על מלבן בצק.
מכסים במלבן נוסף ומקשטים בעלים ירוקים.
מגישים את הכריכונים קרים.
המוס נשמר במקרר עד 3 ימים. הבצק האפוי נשמר בטמפרטורת חדר 10 ימים, ובמקפיא – חודש.
הכריכונים במיטבם עד 24 שעות לאחר הכנתם.
טיפ: לכריכים חלביים, מחליפים את המרגרינה שבבצק בחמאה ומזלפים גבינת שמנת קנויה או ביתית. על הגבינה מניחים חצאי עגבניות מיובשות או זיתי קלמטה מגולענים.
המתכון מתוך ספרה החדש 'אפרת מגישה בבית' - מתכונים מיוחדים לאירוח מושלם. מאת: אפרת ליבפרוינד
]]>