ישראל במלחמהישראל במלחמה
מיוחד ומפתיע

מתכון לסלט אבטיח צלוי וגבינה עם בצל סגול ונענע

המפגש עם הגריל החם מוציא מהאבטיח אקסטרה עסיסיות ומתיקות שמשתלבת מעולה עם המליחות של הגבינה והעקצוץ החריף-מרענן מהבצל והנענע. סלט קיצי מיוחד שיפתיע את החך שלכם בכל ביס (מתכונים, אוכל)

סלט אבטיח צלוי וגבינה עם בצל סגול ונענע (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 פרוסות אבטיח גדולות או 4 פרוסות קטנות בעובי של 2.5 ס"מ
  • 1 בצל סגול קטן, חצוי ופרוס דק
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום איכותי או חומץ בלסמי
  • 60 גרם גבינת פטה מפוררת או 200 גרם גבינת חלומי, חתוכה לקוביות
  • 2 כפות נענע טרייה קצוצה
  • מלח
  • קמצוץ צ'ילי גרוס (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מניחים את הבצל הפרוס בקערה, מכסים במים, מוסיפים כפית חומץ, משרים 5 דקות ואז מסננים, שוטפים תחת מים זורמים ומניחים את פרוסות הבצל על מגבת נייר לייבוש.

2. מחממים גריל חשמלי או פלנצ'ה, מברישים את פרוסות האבטיח עם כף שמן זית משני הצדדים וצולים אותן במשך 3 דקות מכל צד. מוציאים לקרש חיתוך, חותכים לקוביות ושופכים את הקוביות עם המיץ שניגר מהן לקערת סלט גדולה.

3. מוסיפים לקערה את הבצל הסגול, הנענע והגבינה, מזלפים מעל את החומץ ושמן הזית שנותר, מתבלים במלח וקמצוץ צ'ילי גרוס ומערבבים הכל יחד. נותנים לסלט "לשבת" 10 דקות לפחות עד שעה שלמה לפני שמגישים אותו.

לחלופין, אפשר להכין את האבטיח סמוך להגשת הסלט כך שהוא יהווה ניגוד חם לשאר הרכיבים הקרים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר