ליד הקפה או התה

מתכון לעוגת גזר טבעונית במרקם נימוח וטעם מהמם

פינוק עדין, קלאסי וטעים שתמיד כיף שיש בבית: עוגת פרווה שמתאימה לכל זמן, מתוספת לקפה בבוקר ועד כקינוח לארוחה בשרית. מתכון לעוגת גזר טבעונית, לחה, נימוחה, במתיקות מעודנת. רבע שעה עבודה וקדימה, לתנור (מתכונים, אוכל)

עוגת גזר טבעונית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 215 גרם גזר מגורר דק
  • 75 גרם שקדים טחונים
  • 250 גרם קמח כוסמין מלא (מודדים לאחר הניפוי)
  • 60 גרם סירופ מייפל
  • 30 מ"ל מים + 20 גרם זרעי פשתן טחונים
  • 285 מ"ל חלב שקדים
  • 45 גרם חמאת שקדים
  • 6 גרם אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 85 מ"ל שמן חמניות או שמן צמחי אחר
  • 1 כפית קינמון
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט ג'ינג'ר טחון

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ובקערה קטנה, מערבבים את המים עם זרעי הפשתן הטחונים עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד למשך 10 דקות.

2. בקערה גדולה, מערבבים את כל הרכיבים, מלבד תערובת זרעי הפשתן.

3. רק לאחר שכל הרכיבים מאוחדים, מוסיפים את תערובת הפשתן ועם מיקסר ידני מקציפים הכל יחד עד לקבלת בלילה חלקה וקרמית.

4. יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה מלבנית עם שוליים גבוהים ואופים במשך 50 דקות.

5. בזמן שהעוגה בתנור, אפשר להכין קצפת פרווה לקישוט העוגה - לחצו כאן למתכון.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר