קינוח מלכותי: פאי לימון בציפוי פירורי בראוניז

זהו מתכון פטנט - במקום לנסות ולמצוא תחליפים לבסיס הבצק הפריך, ניתן להכין מתכון של בראוניז ולפורר אותם בתור בסיס, בתור ציפוי או בשתי האופציות גם יחד! ניתן להשתמש גם בשברי עוגיות מוכנות או ביתיות. את קרם הלימון ניתן להכין עם מיץ תפוזים סחוט טרי

מגזין בופה | כיכר השבת |
(מאמע)

זהו מתכון פטנט - במקום לנסות ולמצוא תחליפים לבסיס הבצק הפריך, ניתן להכין מתכון של בראוניז ולפורר אותם בתור בסיס, בתור ציפוי או בשתי האופציות גם יחד!
ניתן להשתמש גם בשברי עוגיות מוכנות או ביתיות. את קרם הלימון ניתן להכין עם מיץ תפוזים סחוט טרי.

המצרכים לבראוניס:
4 ביצים שלמות
41 1 כוס סוכר
32 כוס שמן
2 כפיות קפה מומסות ב-2 כפיות מים
21 כוס קקאו איכותי
1כוס קמח תפוחי אדמה

המצרכים לקרם לימון:
140 גרם מיץ לימון (1 כוס) סחוט טרי
1 כפית קליפת לימון
4 ביצים
כוס ושלושה רבעים סוכר
200 גרם חמאה

הכנת הבראוניז:
מקציפים ביצים שלמות עם סוכר כ-7 דקות. מנמיכים מהירות ומוסיפים את החמרים היבשים בקיפול.
יוצקים לתבנית בינונית ואופים ב-180 מעלות כ25-20 דקות.
מקררים היטב ומפוררים לפירורים גדולים.

הכנת קרם הלימון:
מכניסים לסיר את כל החומרים פרט לחמאה. מבשלים תוך כדי בחישה מתמדת כ-20-15 דקות, עד הסמכה (יש להקפיד על בחישה מתמדת כדי למנוע את קרישת הביצים). מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה ומבליעים אותה בתערובת. מקררים כרבע שעה. מסננים את הקרם וטוחנים אותו בבלנדר או בבלנדר מקל, לקבלת קרם אחיד וקטיפתי.
מניחים את פירורי הבראוניז בתחתית התבנית.
יוצקים את הקרם מעל תערובת הפירורים, ואם רוצים מפזרים פירורי בראוניז גם מלמעלה. מקפיאים כשעתיים וחותכים לריבועים או למשולשים. מגישים קפוא למחצה או קר מאוד.

מתכון טיפ - קרם לימון פרווה:
2 כוסות מים
41 1 כוסות סוכר
41 כוס קמח תפוחי אדמה
21 כוס מיץ לימון
1 כפית קליפת לימון
3 ביצים מופרדות
3 כפות סוכר
2 כפות שמן

בסיר קטן מביאים לרתיחה מים, סוכר, מיץ לימון וקליפה. ממיסים קמח תפוחי אדמה ב-6 כפות מים, מוסיפים לתערובת המתבשלת ומבשלים על אש נמוכה עד שמסמיך.
טורפים חלמונים, מוסיפים 4 כפות מהתערובת המבושלת ובוחשים היטב.
מוסיפים את תערובת החלמונים וממשיכים לבשל כמה דקות עד לסף רתיחה.
מסירים מן האש ומוסיפים שמן.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר