אוזני המן תוצרת בית ומגוון מילויים מתוקים
אוזני המן תוצרת בית ומגוון מילויים מתוקים (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 500 גרם קמח תופח סוגת
  • 200 גרם חמאה או מרגרינה רכה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • למילוי:
  • ממרח שוקולד
  • ממרח חלבה
  • ריבה + אגוזים קצוצים גס
  • לקישוט: אבקת סוכר

אופן הכנת אוזני המן:

אאא

רגע לפני: בואו נשחק את משחק האסוציאציות, מכירים? אז קדימה: אדר כאן, פורים בא, תחפושות, ליצנים וכמובן: הכוכבים המתוקים של משלוחי המנות. מתכון לאוזני המן תוצרת בית שכיף לאפות עם הילדים עם מגוון מילויים חגיגיים לבחירתכם.

מתכון ל25-30 אוזני המן.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• חותכים לקוביות גדולות את החמאה או המרגרינה ומעבדים בקערת מיקסר יחד עם הסוכר.

• מוסיפים לקערה את הביצה עד שהיא נטמעת בתערובת.

• בהדרגה מוסיפים את הקמח ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.

• מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד למנוחה.

• מכינים מראש את המליות בהישג יד.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

• מרדדים את הבצק לעלה מלבני בעובי 1/2 ס"מ.

• בעזרת רינג או כוס, קורצים עיגולים בבצק.

• במרכז כל עיגול מניחים כפית מהמלית ומקפלים לאמצע משלושה צדדים, ליצירת משולש.

• מרפדים תבנית בנייר אפיה ומסדרים עליה את משולשי הבצק.

• אופים במשך 20 דקות, עד שהמאפים מקבלים גוון זהוב-שחום.

• מצננים ומפזרים מעל אבקת סוכר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!