מרכיבים:
  • 1 וחצי כוסות קמח
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כף גרידת לימון
  • 1/2 כוס חמאה או מרגרינה בטעם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • למילוי:
  • 4 ביצים
  • כוס ושליש סוכר
  • כוס מיץ לימון טרי ומסונן

אופן ההכנה:

מרפדים תבנית מרובעת 25 ס"מ בניר אפייה, ומחממים את התנור לחום בינוני. מערבבית היטב את הרכיבים של הבצק עד שנוצרים פירורים, ושוטחים על התבנית. אופים למשך 16-19 דקות, עד שקצוות הבצק הופכות חום.

מיכינים את המילוי: מערבבים היטב את הרכיבים. כאשר הבצק מוכן, שופכים את המילוי מעליו, ואופים למשך כ20 דקות, עד שהמילוי כמעט יציב לגמרי. מוציאים ומקררים על רשת צינון. כאשר המאפה התקרר, ממשיכים לקרר במקרר, בוזקים שכבה דקה של אבקת סוכר בעל המילוי, חותכים למנות אישיות ומגישים קר.

שבת שלום

לבריאות!

]]>