מרעננות את הקיץ: חיתוכיות לימון

נמסות בפה, בעלות מתקתק, ומתאימות במיוחד לימים חמים ודביקים כמו אלה. החיתוכיות מורכבות מבצק וקרם לימון, ואיש לא יכול להישאר אדיש מולן. מתכון מנצח (אוכל)

mame | כיכר השבת |
מרכיבים:
  • 1 וחצי כוסות קמח
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כף גרידת לימון
  • 1/2 כוס חמאה או מרגרינה בטעם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • למילוי:
  • 4 ביצים
  • כוס ושליש סוכר
  • כוס מיץ לימון טרי ומסונן

אופן ההכנה:

מרפדים תבנית מרובעת 25 ס"מ בניר אפייה, ומחממים את התנור לחום בינוני. מערבבית היטב את הרכיבים של הבצק עד שנוצרים פירורים, ושוטחים על התבנית. אופים למשך 16-19 דקות, עד שקצוות הבצק הופכות חום.

מיכינים את המילוי: מערבבים היטב את הרכיבים. כאשר הבצק מוכן, שופכים את המילוי מעליו, ואופים למשך כ20 דקות, עד שהמילוי כמעט יציב לגמרי. מוציאים ומקררים על רשת צינון. כאשר המאפה התקרר, ממשיכים לקרר במקרר, בוזקים שכבה דקה של אבקת סוכר בעל המילוי, חותכים למנות אישיות ומגישים קר.

שבת שלום

לבריאות!

]]>
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית