לזניה קלאסית
לזניה קלאסית (צילום: שרית גופן)
אאא

רשימת המצרכים (6 מנות):

  • 1 חבילה דפי לזניה פרפקטו אסם 
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגורדת (אפשר גם יותר, לפי הטעם)
  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת (אפשר גם יותר, לפי הטעם)

רוטב:

ציוד נדרש: תבנית מלבנית בגודל 25X30 ס"מ

הכנה (40 דקות):

להכנת הרוטב:

  • ממיסים את החמאה בסיר בינוני.
  • כשהחמאה נמסה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שכל הקמח נספג בחמאה.
  • מוסיפים בהדרגה את החלב. בכל פעם מוסיפים מעט ומערבבים, כך מונעים היווצרות של גושים, עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים מלח פלפל ואגוז מוסקט ומבשלים את הרוטב תוך כדי ערבוב עד הסמכה. מוסיפים את רוטב העגבניות ומערבבים היטב.

להרכבת הלזניה:

  • מחממים את התנור לחום של 180 מעלות – טורבו.
  • מניחים שכבה של דפי לזניה בתבנית.
  • יוצקים מהרוטב ומפזרים אותו היטב.
  • מניחים עוד שכבה של דפי לזניה ויוצקים מעליה עוד רוטב.
  • חוזרים על התהליך עד למילוי התבנית.
  • את החלק העליון של הלזניה מכסים ברוטב ומפזרים אותו באופן אחיד.
  • מפזרים מעל את הגבינות.
  • אופים את הלזניה במשך כ - 30 דקות. אם החלק העליון של הלזניה משחים ניתן לכסות אותה בנייר כסף או לחלופין להנמיך מעט את חום התנור.

קרדיט:

צילום: שרית גופן

הכנה: רות אוליבר