רטבים עשירים לפסטה

פסטה היא מנה קלסית ומנחמת שלא משנה איזה רוטב תשדכו לה – ההנאה מובטחת לכם בכל ביס וביס (אוכל)

כב
מקודם |
אילוסטרציה (צילום: אנפלאש)

רטבים עשירים לפסטה

פסטה היא מנה שאפשר לאכול כל יום ולרצות עוד. בצורת ספגטי, צדפים או פפיון- זו מנה שסוגרת פינה בכל אירוע. משנה צורה עם כל רוטב, היא יכולה להיות המנה הנועזת בשולחן והמנה הכי אלגנטית. מה שבטוח, בכל ארוחת ערב היא תהיה הכי. אספנו כמה רטבים שאפשר להכין בכמות ולהקפיא, כך שכל מה שיישאר לכם זה להוציא להפשרה בצוהריים ובערב לחמם סיר ספגטי ב-10 דקות ואתם מוכנים.

רוטב עגבניות צלויות וקונפי שום

אין ירק יותר קלסי מהכדור האדום, שתמיד צריך ממנו עוד. חתוכות לריבועים, לרצועות או מגורדות- הסוד של רוטב עגבניות מנצח הוא שימוש בעגבניות טריות. סוד נוסף, הוא לא לחסוך בשמן זית: הטעם של הזית מעשיר כל רוטב ועוטף אותו בטעמים ים תיכוניים. עוד טריק לרוטב עגבניות שגם חוסך בזמן וגם טעים בצורה בלתי רגילה בכלל מתחיל בתנור. וטיפ שלנו, מעכשיו, להכין מהרוטב הזה כמות כפולה כי תרצו שתמיד תהיה ממנו צנצנת במקרר- לשקשוקה, לטוסטים או לפסטה של מחר.

חותכים כמות יפה של עגבניות לחצאים, משמנים במעט שמן זית ומלח ונותנים לזמן לעשות את שלו, למשך שעה ב-160 מעלות, עד להשחמה של החלק העליון. בזמן הזה מכינים קונפי שום: קלפו את כמות השום הרצויה, שימו בסיר וכסו את השום בערך בחצי ס"מ של שמן זית איכותי (אתם עומדים להשתמש גם בשמן עצמו, אז אם כבר, שיהיה טעים).

הוסיפו אל הקדרה מעט מלח ותבלינים שאוהבים (גם אורגנו מיובש לבדו יספיק, אבל אפשר להוסיף תימין, רוזמרין או עלי דפנה). התחילו לבשל על האש הכי קטנה בלהבה הכי קטנה. תחילה זה ייראה שלא קורה שום דבר, אבל כעבור דקות הסיר יצבור חום ויתחיל בעבוע.

תנו לטוב הזה להתבשל על העוצמה הנמוכה ביותר למשך שעה. בתום שעה, אחדו את העגבניות הצלויות עם השום, ויחד עם שמן זית, מלח ופלפל טחנו אותם למחית במרקם חלק כפי רצונכם. כעת מזגו ממנו בנדיבות על מנת הפסטה הנבחרת ועטפו אותה היטב. תוכלו לשדרג את המנה עם גבינת פרמז'ן מגוררת ומעט עלי בזיליקום טריים קצוצים. פשוט מעדן.

כשהאלפרדו האיטלקי פגש בארטישוק הירושלמי

רוטב שהולך לגרוף מחמאות הוא רוטב שהשמנת בו איכותית והרכיבים טריים. במתכון הזה, למרבה ההפתעה, לא מתחילים בטיגון הבצל. קלפו ארטישוק ירושלמי וחתכו אותו לקוביות קטנות. הכניסו לסיר, ובשלו למשך 20 דקות לערך, עד שהן מתרככות.

סננו ותנו להן להתקרר, תכף הן יחזרו לפעולה. כעת, חתכו בצל לפרוסות דקות וטגנו אותו בסיר בחמאה. חשוב לשים לב שלא יישרף: לאחר שהבאתם את המחבת לרתיחה הורידו מעט את עצמת הלהבה. כשהבצל מתחיל להשחים ולהפיץ ריח של פינוק בבית, הוסיפו לו שום מגורר, את חתיכות הארטישוק הירושלמי ושמנת לבישול. בשלו 15-20 דקות על אש קטנה כך שהטעמים יתמזגו, ואם תרצו להעשיר את המרקם, תוכלו להוסיף פנימה גבינת פקורינו מגורדת או פרמז'ן, שיעמיקו את הטעמים ויסמיכו את הרוטב, כך שכל כף תהיה בלתי נשכחת.

את הפסטה הכניסו אל הרוטב ובשלו יחד עוד כדקה עד שהוא יעטוף את כל הפסטה היטב. הגישו לשולחן עם מעט גרידת לימון עדינה להעצמת טעמי הארטישוק.

פסטו קלסי

פסטה פסטו היא הדרך הירוקה להקפיץ את ארוחת הערב. כדי לבחור את הפסטה שלכם בצורה שכיף לאכול עם הרבה טוב, כמו פנה או צדפים ש"אוגרים" בתוכם את הרוטב. כל מה שצריך זה לטחון בבלנדר מוט חופן נדיב של עלי בזיליקום עם שמן זית, שום, צנוברים, ואם תרצו אפשר להוסיף גם אגוזי מלך ופירורים דקים של גבינת פרמז'ן.

עוד גרסה לפסטה פסטו היא למלא קנלוני בתערובת גבינות (מה שיש במקרר, הכל הולך: גבינה צהובה, שמנת חמוצה או בולגרית) עם פסטו. מלאו בעזרת שקית זילוף את התערובת וודאו שכל קנלוני וקנלוני ממולאים עד הסוף. אטמו את התבניות בנייר כסף טוב טוב ואפו חצי שעה ב-200 מעלות (בתוכנית רגילה, אין צורך בטורבו) עד לריכוך של הקנלוני, שירגיש כמו פסטה מבושלת. אם הוא עדיין קשה, החזירו לעוד רבע שעה בתנור עד שיתרכך.

לסיכום, פסטה היא מנה קלסית ומנחמת שלא משנה איזה רוטב תשדכו לה – ההנאה מובטחת לכם בכל ביס וביס.

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

עוד בSpecial: