מתכונים מוצלחים

מתוק כמו באמריקה: למה כולנו קצת מתגעגעים לקינוחים של הדודים מעבר לים

הקינוחים האמריקאיים הם לא רק מתוקים הם ממש הצהרת כוונות. גדולים, עשירים, גדושים בסוכר ובשמנת בלי בושה, וממלאים גם את העין וגם את הצלחת. לפעמים הם מרגישים קצת מוגזמים, לפעמים הם בדיוק מה שצריך אחרי יום ארוך ולפעמים הם פשוט מחזירים אותנו לסצנה מסרט: מישהו עובר עם מגש, מישהו אחר מחייך עם מזלג וכולם נראים כאילו אין שום דבר רע בעולם. אז מה יש שם בקינוחים של אמריקה שגורם גם לנו להתאהב בהם פעם אחר פעם? (אוכל)

קינוחים מתוקים (צילום: pixabay)

עוגת גבינה פירורים: כשהבסיס הופך לכוכב

בין כל הקינוחים האמריקאיים עוגת גבינה פירורים תפסה לעצמה מקום של כבוד גם בישראל. היא משלבת את הקרמיות המוכרת של עוגת גבינה ניו יורקית עם תחתית עשירה של בצק פריך שופע חמאה. אבל כאן, הפירורים לא נשארים רק בתחתית. הם עולים גם למעלה, מפוזרים בנדיבות ונותנים קונטרסט פריך לכל ביס רך. זו עוגה שמביאה איתה גם מרקם, גם מתיקות וגם תחושת "אמריקה" מובהקת, בלי להסתבך יותר מדי במרכיבים.

בראוניז: הקינוח הבלתי מעורער של המטבח האמריקאי

קשה לדבר על קינוחים אמריקאיים בלי להזכיר את הבראוניז. חתיכה מרובעת, כבדה ודחוסה, לפעמים עם אגוזים ולפעמים עם שוקולד צ'יפס, שמספיקה כדי לסגור יום. אמריקה עשתה מהן סמל, משהו בין עוגת שוקולד מושחתת לבין עוגיית שוקולד שנותנת לכם את מנת השוקולד הנדרשת ועוד הרבה מעבר. בארץ הן כבר מזמן חלק בלתי נפרד מהקינוח הביתי, אבל בגרסה האמריקאית הן תמיד קצת יותר נועזות עם יותר שוקולד, יותר חמאה ובלי רגשות אשמה.

פאי תפוחים: טעם של בית מהסרטים

אי אפשר לדבר על מתוקים אמריקאיים בלי לדמיין את אחת הקלסיקות: פאי תפוחים. הקינוח שמופיע בכל סרט, בכל ארוחת חג וכל סבתא גאה בו במיוחד. הוא מתחיל בבצק פריך, ממשיך במלית תפוחים מתובלים בקינמון וסוכר חום ונגמר בריח שקשה לעמוד בפניו. כשאופים אותו בבית התחושה היא כאילו המטבח הפך לרגע לדיינר קטן באלבמה. ואין צורך בגלידה בצד, אבל ברוב המקרים כן תהיה אחת. כי למה לא?

קינוחי שכבות כשהכול מוגזם בכוונה

אמריקאים אוהבים שכבות וכמהשיותר מהן, הרי זה משובח! שכבת עוגת ספוג בטעם שוקולד, מעליה מוס שוקולד, מעל זה קצפת ואז גנאש. ויש גם עוגות שכבות עם קצפת, תותים, פודינג וניל וביסקוויטים. הסגנון הזה אולי נראה לנו עמוס, אבל הוא מבוסס על רעיון ברור: שילוב מרקמים, הפתעות בכל כף וקינוח שהוא קצת משחק. גם כשמשתמשים בחומרים פשוטים השכבות עושות את העבודה. וכל מי שגדל על קינוח קרם-שוקולד-קצפת-ביסקוויט יודע: יש סיבה טובה שזה עדיין עובד.

עוגיות: נשנוש קטן עם אופי גדול

אמריקאים המציאו מחדש את עולם העוגיות. הן רכות, עבות, ממולאות בשוקולד נמס או חמאת בוטנים, לפעמים אפויות עד אמצע ולפעמים נשארות כמעט כמו בצק. מהשוקולד צ'יפ הפשוטה ועד עוגיות סנדוויץ' עם גבינת שמנת כל אחת מהן היא עולם קטן. והן לא רק לילדים, הן מגיעות גם עם קפה או גלידה ומול הטלוויזיה בערב. העוגיות האמריקאיות אולי התחילו את דרכן כפשוטות אך הן הפכו לאומנות.

ולמה אנחנו מאוהבים בקינוחי האמריקאיים? אולי כי קינוחים אמריקאיים לא מתביישים להיות קינוחים. הם לא מנסים להיות מתוחכמים או מאוזנים, הם פשוט הולכים עד הסוף עם מתוק, שמנתי, עשיר ונוסטלגי. ואולי כי הם מזכירים לנו שפינוק אמיתי לא צריך להצדיק את עצמו.

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בSpecial: