מתכון לרוטב איולי פיקנטי עם פלפלים חריפים

איולי הוא רוטב מחבל פרובאנס שמבוסס על שום ושמן זית. כאן הוא מקבל גרסה מחודשת ופיקנטית יותר שעובדת עם כריכים, סלטים, צ'יפס, דגים מטוגנים או צלויים, שניצלים, טאקוס - וכל דבר שתרצו בעצם, אם ירגיש לכם לנכון (מתכונים, אוכל)

רוטב איולי פיקנטי עם פלפלים חריפים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כף ממרח פלפלים אדומים חריפים
  • 1 שן שום
  • גרידת קליפה מליים אחד
  • מלח ופלפל שחור
  • 3/4 כוס שמן קנולה

אופן ההכנה:

1. בצנצנת מייסון גבוהה עם נפח בינוני שמוט בלנדר יכול לעבור בקלות בפתח שלה, מניחים את הביצים, ממרח הפלפלים, שן השום, גרידת הליים, מלח ופלפל שחור. יוצקים את השמן על הכל ונותנים לכל המרכיבים לנוח יחד לפחות 15 שניות.

2. מכניסים לצנצנת את מוט הבלנדר, כמעט עד התחתית וטוחנים בלי להזיז את המוט במשך 3 שניות. ואז מעלים ומורידים את המוט בצנצנת, עד שמתקבל רוטב אחיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר