רוטב איולי
רוטב איולי (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1-3 שיני שום, מגורדות או מעוכות למשחה
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1/8 כפית מלח ים
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 חלמון מביצה גדולה
  • 3/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

אאא

1. בבלנדר או במעבד מזון, טוחנים יחד את השום, מיץ הלימון והמלח במשך דקה ואז מפסיקים את הטחינה ונותנים לרכיבים להתאחד במשך 1-2 דקות.

2. מוסיפים את הביצה והחלמון, טוחנים יחד עד לאיחוד ואז מוסיפים את שמן הזית בזרם דק ורציף תוך כדי שהבלנדר פועל. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.