מה אוכלים היום?

מתכון למרק עדשים כתומות סמיך וטעים בקלי קלות

מורן פינטו עם המרק שכולנו צריכים לדעת להכין החורף הזה. מתכון למרק עדשים כתומות סמיך ומתובל היטב - הדרך הכי כיפית לפתוח ארוחה משפחתית חמימה. הכינו את הלחם לטבילה (מתכונים, אוכל)

מרק עדשים כתומות סמיך טעים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 500 גרם עדשים כתומות
  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל לבן גדול, קצוץ
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1 גזר גדול, מקולף וחתוך לקוביות
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 2 ליטר מים

אופן ההכנה:

1. מניחים את העדשים בקערה, מכסים במים ומשרים במשך 20 דקות.

2. בסיר גדול ועמוק, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את פרוסות השום וקוביות הגזר ומטגנים יחד תוך ערבוב מתמיד במשך 4-5 דקות.

3. מוסיפים לסיר את העדשים ואת רסק העגבניות, מתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים הכל יחד.

4. יוצקים לסיר את המים, מכסים ומבשלים במשך שעה על אש בינונית-נמוכה. מדי פעם מערבבים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר