מרק עדשים כתומות סמיך טעים
מרק עדשים כתומות סמיך טעים (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 500 גרם עדשים כתומות
  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל לבן גדול, קצוץ
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1 גזר גדול, מקולף וחתוך לקוביות
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 2 ליטר מים

אופן ההכנה:

אאא

1. מניחים את העדשים בקערה, מכסים במים ומשרים במשך 20 דקות.

2. בסיר גדול ועמוק, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את פרוסות השום וקוביות הגזר ומטגנים יחד תוך ערבוב מתמיד במשך 4-5 דקות.

3. מוסיפים לסיר את העדשים ואת רסק העגבניות, מתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים הכל יחד.

4. יוצקים לסיר את המים, מכסים ומבשלים במשך שעה על אש בינונית-נמוכה. מדי פעם מערבבים.