תוצרת בית

מתכון לבוטנים מסוכרים עם נגיעת וניל - ממכר בטירוף

כל אחד צריך להחזיק בארון בוטנים מסוכרים זמינים - הקראנצ'יות והמתיקות הממכרת שלהם הן התשובה להכל. תרופת-על תוצרת בית שממש לא מסובך להכין. מתכון לבוטנים מסוכרים שלא תצליחו להפסיק לנשנש (מתכונים, אוכל)

בוטנים מסוכרים ממכרים בטירוף (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כוס בוטנים גולמיים - לא מומלחים (אפשר להחליף מחצית מהכמות בשקדים)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס מים
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

1. מסדרים את הבוטנים בשכבה אחידה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15-20 דקות. כל 5 דקות, מערבבים קלות את הבוטנים כדי שהקלייה תהיה אחידה.

2. מעבירים את הבוטנים לסיר בינוני, מוסיפים את המים והסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשך 7 דקות תוך ערבוב מתמיד בעזרת כף עץ, עד שהמרקם הופך לדביק וגרגרי.

3. מוסיפים מעט מלח ואת תמצית הווניל וממשיכים לבשל תוך ערבוב מתמיד עד שהסוכר מצפה את הבוטנים והגוון שלו הופך לצבע קרמל בהיר - אין צורך לקרמל יותר מדי. מסירים מהאש ושופכים את הבוטנים בחזרה לתבנית האפייה, בשכבה אחת. נותנים להם להצטנן במשך 15-20 דקות ומעבירים לצנצנת אטומה. הבוטנים יישמרו עד שבועיים במקום מוצל וקריר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר