מה אוכלים היום?

מתכון למרק בצל ופטריות מוקרם ברבע שעה עבודה

קפיצה לפריז: ב-15 דקות עבודה, תעמידו על האש מרק מפואר של בצל ופטריות רכים רכים וגבינה עסיסית - תוספת אפשרית נפלאה שתשדרג את כל העסק. עם זאת, אפשר לוותר על הגבינה ולקבל מרק פרווה נהדר וטעים (מתכונים, אוכל)

מרק בצל ופטריות מוקרם (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 90 גרם חמאה
  • 4 בצלים צהובים בינוניים, פרוסים דק
  • 1/4 1 כוסות יין לבן יבש
  • 3 שיני שום, כתושות או מגורדות
  • 2 כוסות פטריות פורטבלו קטנות, פרוסות
  • 2 כפות עלי תימין טריים
  • 2 כפות מרווה טרייה קצוצה
  • 1 כפית דבש
  • 6-8 כוסות ציר ירקות או מים + מעט אבקת מרק
  • 2 כפיות רוטב סויה
  • 2 עלי דפנה
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה או שמנת צמחית

להגשה (אפשר לוותר אם מעדיפים מרק פרווה)

  • 6 פרוסות לחם עבות או 12 פרוסות בגט אלכסוניות
  • 2 כוסות גבינת גרוייר מגוררת (אפשר להחליף בגבינת אמנטל / טל העמק / גבינה צהובה)

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול ועמוק, רצוי מברזל יצוק או עם תחתית כבדה, על אש בינונית-גבוהה, ממיסים את החמאה יחד עם הבצל והדבש. מבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, במשך 10 דקות, עד לריכוך הבצל, ואז יוצקים פנימה 3/4 כוס יין - 1/4 כוס בכל פעם, כדי שהיין יתאחד היטב עם הבצל. מבשלים במשך 10-15 דקות, עד שהבצל מקורמל היטב.

2. מוסיפים את השום, הפטריות, התימין והמרווה, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים במשך 3-4 דקות.

3. מוסיפים את 1/2 כוס היין שנותרה, את ציר הירקות או המים, רוטב הסויה, עלי הדפנה וקורט נוסף של מלח ופלפל שחור. מגבירים את האש לבינונית-גבוהה ומביאים את המרק לרתיחה במשך 10 דקות, ואז מערבבים פנימה את השמנת המתוקה או הצמחית ומבשלים 5-10 דקות נוספות. מוציאים מהמרק את עלי הדפנה, טועמים ומתבלים בעוד מלח ופלפל שחור, אם צריך.

השלב הבא הוא לא חובה - אבל לא כדאי לכם לפספס אותו:
4. במקביל לבישול המרק, מחממים את התנור ל-200 מעלות. מסדרים את פרוסות הלחם או הבגט בתבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים במשך 10-15 דקות, עד שהוא מתייבש והופך לצנים.

5. יוצקים את המרק ל-6 קערות חסינות חום שמתאימות גם לאפייה, מניחים בכל קערה פרוסת לחם או 2 פרוסות בגט, ומפזרים מעל גבינת גרוייר / אמנטל / טל העמק. מעבירים את התנור למצב גריל וצולים במשך 3-5 דקות, עד שהגבינה משחימה ונמסה. מגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר