מה אוכלים היום?

מתכון לפשטידת תפוחי אדמה ובצל ירוק

איך מורן אומרת? "זו פשטידה שתמיד מומלץ שתהיה על השיש". מתכון לפשטידת תפוחי אדמה ובצל ירוק שסוגרת פינה לארוחת ביניים או יכולה לשמש כתוספת נהדרת לכל ארוחה - חלבית או בשרית (מתכונים, אוכל)

פשטידת תפוחי אדמה ובצל ירוק (צילום: מורן פינטו )
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 5 תפוחי אדמה, מקולפים
  • 6 ביצים
  • 4 ענפי בצל ירוק, קצוצים
  • מלח ופלפל שחור
  • 5 כפות שמן

אופן ההכנה:

1. מניחים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים ומבשלים עד לריכוך. מסננים ומועכים לפירה גס.

2. מוסיפים לפירה את הביצים והבצל הירוק, מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל שחור.

3. במחבת בינונית על אש בינונית-גבוהה, מחממים את השמן וכשהשמן חם, מוסיפים את תערובת הפירה. מכסים את הסיר ומטגנים עד להזהבה טובה.

4. מעבירים את התערובת המטוגנת לתבנית עגולה (או משתמשים מלכתחילה במחבת שמתאימה גם לאפייה), ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות.

5. מוציאים את הפשטידה מהתנור, ממתינים 5 דקות לצינון ואז הופכים אותה על צלחת. הכי טעים להגיש עם שמנת חמוצה וסלט ירוק רענן.

פשטידת תפוחי אדמה ובצל ירוק (צילום: מורן פינטו)

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר