מה אוכלים היום?

מתכון לעוף ופטריות בתנור עם קרם קוקוס ובצל ירוק

אמנם תאילנד נפתחה סוף סוף למתחסנים ישראלים, אבל עד שנממש את ההקלות החדשות, הנה מנת עוף מושלמת שתרגיש לכם כמו קפיצה לתאילנד: מתכון לעוף צלוי בקרם קוקוס עם פטריות, בצל ירוק, שום, סילאן וג'ינג'ר - כשר לפסח (מתכונים, אוכל)

תאילנד כשרה לפסח (צילום: Sara Dubler on Unsplash)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 6 פרגיות
  • 8 שוקי עוף
  • 2 כוסות פרוסות פטריות שמפיניון טריות
  • 1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר, פרוס גס
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • 8 ענפי בצל ירוק, קצוצים
  • 4 כפות רוטב צ'ילי (אופציונלי)
  • 1/2 כף סילאן
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בתבנית גדולה, מסדרים בשכבה אחת את העופות - הפרגיות והשוקיים. מעליהם, מפזרים בשכבה אחת את הפטריות.

2. בקערה גדולה, מערבבים לתערובת אחידה את קרם הקוקוס, הג'ינג'ר, השום, הבצל הירוק, רוטב הצ'ילי, הסילאן, מלח ופלפל שחור.

3. יוצקים את תערובת הקוקוס על העופות והפטריות ומוודאים שהרוטב נספג ומגיע גם לתחתית התבנית.

המנה לפני האפייה (צילום: מורן פינטו)

4. מכסים את התבנית ומעבירים למקרר למשך שעה לספיגת טעמים.

5. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה. מסירים את נייר הכסף ואופים 40 דקות נוספות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר