ליד הקפה

מתכון לפאונד קייק: עוגת שיש בשחור לבן עם שטרויזל

עוגה פלאפית ורכה שמורכבת משילוב של בלילת שוקולד ובלילת וניל, מצופה בשטרויזל. זו עוגה שתמיד טוב שיש בבית. היא נשמרת עד שבוע בטמפרטורת החדר ומחזיקה מעמד עד 3 חודשים בהקפאה (מתכונים, אוכל)

פאונד קייק: עוגת שיש בשחור לבן עם שטרויזל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לשטרויזל:

  • 1/4 1 כוסות (156 גרם) קמח - מודדים לאחר הניפוי
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
  • 1/4 כוס (20 גרם) אבקת קקאו שחורה (אפשר להחליף בקקאו הולנדי או קקאו טבעי)
  • 3/4 כפית מלח
  • 80 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

לעוגה:

  • 196 גרם חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר
  • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
  • 1 חלמון מביצה גדולה, בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת חמוצה, בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 1 כוסות (187 גרם) קמח - מודדים לאחר הניפוי
  • 3 כפות (15 גרם) אבקת קקאו שחורה (אפשר להחליף בקקאו הולנדי או קקאו טבעי)
  • 1 כף חלב או מים

אופן ההכנה:

1. ממקמים את רשת התנור במדף האמצעי, מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים בחמאה תבנית אינגליש קייק מלבנית בגודל 22X12 ס"מ, עשויה ממתכת - מה שישפר את מרקם העוגה.

מכינים את השטרויזל:
2. בקערה בינונית, מערבבים את הקמח, הסוכר החום, הקקאו והמלח. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים את התערובת בידיים עד שמתקבלים גושים. מניחים בצד.

עוברים להכנת העוגה:
3. בקערת מיקסר עם וו גיטרה על מהירות בינונית-גבוהה, מערבלים במשך 6-8 דקות את החמאה, הסוכר, אבקת האפייה והמלח עד לקבלת תערובת חיוורת ורכה מאוד. עוצרים פעם אחת במהלך העיבוד כדי לגרד את דפנות הקערה ואת וו הגיטרה, בעזרת מרית.

4. שוב מגרדים את הדפנות והוו ואז מוסיפים את הביצים והחלמון - אחד אחד. לאחר כל הוספה, מגרדים את הדפנות והוו. מערבלים עד שהבלילה נעשית רכה מאוד ואמולסית. אם זה לא קורה, יתכן שהביצים או החמאה לא היו בטמפרטורת החדר. תנו לתערובת להגיע לטמפרטורת החדר ואז ערבלו אותה שוב.

5. בקערה קטנה, מערבבים את השמנת החמוצה עם תמצית הווניל עד לקבלת תערובת חלקה, ללא גושים. מוסיפים מחצית מהתערובת לקערת המיקסר ומערבלים במהירות בינונית-נמוכה במשך 15 שניות, עד להטמעה בלבד. מוסיפים את הקמח, מערבלים עוד 15 שניות ואז מוסיפים את יתרת השמנת, מערבלים 15 שניות ולבסוף את הקמח שנותר ומערבלים 15 שניות. מגרדים את הדפנות והוו וממשיכים לערבל עד שהתערובת אחידה וסמיכה.

6. יוצקים מחצית מהתערובת לקערה בינונית, מנפים לתוכה את אבקת הקקאו, מוסיפים כף חלב או מים ומערבבים בידיים, כך שהיא תיצבע ב"שחור" (כלומר חום כהה).

יצירת המראה של השיש:
7. בתחתית התבנית המוכנה, מניחים בשכבה אחת מחצית מהתערובת השחורה ומחצית מהתערובת הלבנה - לסירוגין: תלולית לבנה, תלולית שחורה. מפזרים מעל מחצית מכמות השטרויזל ואז מניחים מעל שוב תלוליות משתי התערובות, לסירוגין.

8. כדי לוודא שאין כיסי אוויר בבלילה, מערבבים אותה בעדינות בעזרת סכין או מרית ואז אוחזים בשולי התבנית ו"דופקים" אותה על השיש כמה פעמים. מיישרים את החלק העליון ומפזרים מעל את השטרויזל הנותר ולוחצים אותו קלות פנימה

9. אופים במשך 65-75 דקות. מוציאים מהתנור, מצננים את העוגה במשך 10 דקות ורק אז אפשר לחלץ אותה לרשת תנור ולצנן אותה באופן מוחלט לפני שפורסים ומגישים.

העוגה נשמרת עד שבוע בטמפרטורת החדר ועד שלושה חודשים בהקפאה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר