"דרך ישרה"

יומא כה' • סיכום הדף היומי עם שאלות לחזרה ושינון

'כיכר השבת' מגיש סיכום קצר וממצה של הדף היומי מסכת יומא דף כה', חמישי, כד' אייר תשפ"א, בתוספת שאלות לחזרה ושינון הדף הנלמד, בעריכת הרב ישראל ויינגולד (הדף היומי)

הרב ישראל ויינגולד | כיכר השבת |
(צילום: נתי שוחט, פלאש 90)

דף כה

*אופן הפייס.

אופן הפייס 1. ארבעת הפייסות: הראשון תרומת הדשן, השני שלשה עשר כהנים זכו: שחיטה קבלה יחד עם הזריקה דישון מזבח הפנימי והמנורה ולהעלות לכבש איברים סלת חביתין ויין, השלישי חדשים לקטורת כיון שמעשירה וזיכה את חבירו במחתה, והרביעי להעלות איברים מהכבש למזבח ולראב''י המעלה לכבש הוא מעלה למזבח וקסבר פייס רביעי למחתה. 2. מונים את האצבעות כיון שאסור לספור את עמ''י, ומוציאים רק אצבע אחת והחולים או היחידים מוציאים שנים ומונים להם רק אחת, והמוציא אצבע שלישית מונים לו אחת והמוציא גודל אינו נמנה ואף לוקה מבן בבי הממונה על הפקיע וזהו רצועות המלקות ולא פתילות. 3. מפיסין וחוזרים ומפיסין כדי להרגיש את כל העזרה שנאמר בבית אלקים נהלך ברגש. 4. מפיסין לרב נחמן בבגדי חול משום בעלי זרועות דחמסי וכדאמרינן שהחזנים הפשיטום מבגדיהם והשאירו אותם רק עם מכנסים ולאידך זה באלו שלא זכו לפייס, ולרב ששת בבגדי קדש שמא מרוב חביבותו יעבוד בבגדי חול, וכדאמרינן שהממונה בלשכת הגזית נטל מצנפת מראשו של אחד מהם ודחי דלמא בבגדים שאמו עשתה לו שעובד בהם עבודת יחיד. 5. בעי האם הפיסו לכל עבודה בנפרד או להכל בבת אחת, ואף שנכנסו לפייס ארבע פעמים עשו הרבה פייסות, וליכא ראיה ממחתה וקטורת דהויא חדא עבודה וכן מעתרא, ולמסקנא איכא רק פייס אחד וכאשר זכה נמשכין עמו שנים עשר אחיו. 6. סדר ההקרבה: לת''ק דברייתא דרך הילוכו, לרבי יוסי דרך הפשטו, לר''מ דרך ניתוחו, לריה''ג דרך עילויו וזה השומן, ולת''ק דמשנתינו לפי גודל הנתחים. ומייתי דלכו''ע הראש קרב ראשון שנאמר ראשו ופדרו וערך, ונותן את הפדר לכסות את בית השחיטה מפני הכבוד, וכיון שיש בראש הרבה עצמות מקריב את הרגל עמו. 7. תמיד של בין הערבים להו''א עשו פייס בנפרד בבוקר, ולמסקנא לא הפיסו אלא מי שזכה בו שחרית יזכה ערבית מלבד בשבת הואיל ומשמרות מתחדשות.

שאלות לחזרה ושינון

אופן הפייס (7)

לפרטים תגובות והערות: a7653733@gmail.com

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר