אאא

את היובש ביין אנחנו מרגישים בקצה הקדמי של הלשון והוא נמדד לפי כמות הסוכר שיש ביין

הסוכר ביין מגיע מהענבים ובמהלך התסיסה, בתהליך ביולוגי השמרים הופכים את הסוכר שבענב לאלכוהול.

יש ארבע דרגות לדירוג מתיקות ביין  - מתוק, חצי מתוק, חצי יבש ויבש.

התקן בישראל קובע שביין יבש יהיה 0-4 גרם סוכר לליטר בחצי יבש 4-18 בחצי מתוק 18-50 ובמתוק 50 ומעלה כאשר הממוצע ביינות מתוקים בסגנון פורט עומד על 85 גרם סוכר לליטר יין 

המלצת השבוע שלנו הוא דוקא יין יבש  ומהיינות האהובים עלי סירה 2016 של יקב אביתר היקב מאיזור דלתון מייצר את אחד מיינות הסירה הטובים בארץ, היין מורכב מסירה יחד עם מעט גרנאש וויוניה כנהוג מדרום עמק הרון בצרפת והוא מעניק לנו טעמים עמוקים של פירות שחורים מעט פלפל  תות שדה ופרי רענן לחיים.

להמלצה שלנו כנסו לכאן>>

התכנית הינה בשיתוף אתר 'קידוש' המביא את חוויית יקבי הבוטיק למסך הביתי, האתר הגביל את עצמו ליקבים שמייצרים עד 100K יינות בשנה ורק הם זוכים להציג בו את מרכולתם, וכמובן היקבים הם רק ישראלים, רק כשרים ורק קטנים.

רוצים להיתרשם ולחוות חווית קניה שלא הכרתם? כנסו>>

או כתבו ישירות לוואצאפ >>