אאא

במגזינים, בכתבות ברשת, באינסטגרם, בפינטרסט: צמחים ביתיים הם פחות או יותר הדבר הכי טרנדי כרגע בעולם העיצוב.

הבעיה? ובכן, רובנו לא באמת יודעים איך לתחזק אותם ולמנוע מהם לנבול טרם זמנם - מהרגע שאנו מביאים אותם מהמשתלה אל הסלון שלנו.

הבעיה הגדולה יותר? השקיית יתר. כן, נראה כי במטרה לשמור על העציצים שלנו פורחים ומשגשגים, בלי משים, אנחנו מגלים קצת יותר מדי התלהבות לגבי פעולת ההשקיה וכתוצאה מכך, מביאים לגסיסה מוחלטת שלהם. נשמע לכם מוכר, אה?

גבירותיי ורבותיי, אפשר לנשום. הפתרון נמצא ממש כאן, במקפיא במטבח שלכם.

שימו לב: במקום להשתמש במשפך, שיכול בקלות לגרום לצמח שלכם לקבל יותר מדי מים, נסו להניח קוביית קרח גדולה (או כמה קטנות) על אדמת השתיל, אחת לשבוע.

זה אולי לא נשמע כמו איזה קסם שהולך לעבוד, אבל בלוגרים מביני דבר אומרים שהקרח הנמס לאיטו נותן לשורשים ולדשן מספיק זמן לספוג את המים כראוי, מבלי להסתכן בהטבעת הצמחים המוריקים שלכם.

מסתבר ששיטה זו נהדרת במיוחד עבור אזורים שקשה להגיע אליהם (כמו צמחים תלויים) וסחלבים, מכיוון ששורשיהם צריכים להיות מנוקזים היטב, ללא שום נוזלים האגורים בתחתית.