מה אוכלים היום?

מתכון לניוקי ברוטב עגבניות שרי ומוצרלה

חם היום ולכן אנחנו לא מתכוונים להכין את הניוקי בעצמנו, אלא לתקתק את המנה בעזרת ניוקי קנויים איכותיים אליהם אנחנו מחברים רוטב חלומי שמבוסס על עגבניות שרי ומוצרלה עם שום, אורגנו ויין לבן (מתכונים, אוכל)

ניוקי ברוטב עגבניות שרי ומוצרלה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 450 גרם ניוקי איכותיים
  • 15 גרם חמאה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל קטן, חתוך לקוביות
  • מלח ופלפל שחור
  • 15 עגבניות שרי שלמות
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית שבבי צ'ילי גרוס
  • 1/4 כוס יין לבן יבש
  • 1 כוס עגבניות מרוסקות משימורים
  • 1 כף אורגנו טרי, קצוץ או 1 כפית אורגנו מיובש
  • 3/4 כוס מוצרלה מגוררת
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומבשלים את הניוקי בסיר מלא מים מומלחים לפי ההוראות שעל האריזה. מסננים ומניחים בצד.

2. במחבת ברזל יצוק שמתאימה גם לאפייה (או במחבת רגילה ואחר כך תעבירו את תכולתה לתבנית), ממיסים את החמאה יחד עם שמן הזית על אש בינונית.

3. מוסיפים את הניוקי המבושלים, משחימים אותם במשך 5 דקות מכל צד ומוציאים לצלחת.

4. מוסיפים את הבצל למחבת ומאדים אותו עד לשקיפות. מתבלים קלות במלח ופלפל שחור ואז מוסיפים את עגבניות השרי בשלמותן ומבשלים אותן תוך ערבוב מתמיד עד שהן נסדקות.

5. מוסיפים את השום והצ'ילי הגרוס, מבשלים 30 שניות ויוצקים מעל את היין הלבן, מבשלים עד שהוא מצטמצם בחצי. שופכים למחבת את העגבניות המרוסקות והאורגנו ומערבבים.

אם משתמשים במחבת רגילה, אז בשלב הזה שופכים את תכולתה לתבנית אפייה וממשיכים לסעיף הבא:

6. מוסיפים את המוצרלה והניוקי מערבבים עד שהגבינה מעט נמסה ומפזרים מעל את הפרמזן.

7. אופים במשך 20-30 דקות עד שהחלק העליון מזהיב ומבעבע. מצננים במשך 10 דקות, מקשטים בפטרוזיליה ובזיליקום קצוצים ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר