פסטה פטוצ'יני עם קישואים מוקפצים ופרמזן
פסטה פטוצ'יני עם קישואים מוקפצים ופרמזן (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
  • זמן הכנהשעה ו-20 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 6 זוקיני בינוניים, חתוכים לקוביות
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 1 כוסות בצל קצוץ
  • 1 כוס צנוברים
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 450 גרם פסטה פטוצ'יני
  • 3 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים

אופן ההכנה:

אאא

1. מניחים את קוביות הזוקיני במסננת המונחת על גבי קערה, מתבלים במלח ונותנים לנוזלים להתנקז החוצה במשך 30 דקות.

2. במחבת עם תחתית כבדה, מחממים 3 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצל, השום והצנוברים ומקפיצים יחד על אש נמוכה במשך 10 דקות, עד שהבצל רך והצנוברים מתחילים להשחים.

3. שוטפים את הזוקיני, מנערים ומוסיפים למחבת. מאדים על אש נמוכה במשך 20 דקות או עד שהזוקיני רכים.

4. במקביל, מביאים לרתיחה סיר גדול מלא במים מומלחים. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה ומסננים את הפסטה, אך שומרים בצד כוס אחת ממי הבישול.

5. מוסיפים את הפסטה למחבת עם הזוקיני, מקפיצים ומבשלים במשך 5 דקות. מוסיפים ממי בישול הפסטה כדי לאחד את הפסטה והזוקיני. מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את הפטרוזיליה והפרמזן, מערבבים ומכבים את האש. מזלפים מעל מעט שמן זית, מערבבים בעדינות את תכולת המחבת ומגישים מיד.