מרק דלורית כתום
מרק דלורית כתום (צילום: Anna Shepulova on Shutterstock)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי / פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 1 ק"ג דלורית, מקולפת, נקייה מגרעינים וחתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
  • 1 בצל צהוב בינוני, חתוך לקוביות בגודל 0.5 ס"מ
  • 1 גזר גדול, מקולף וחתוך לקוביות בגודל 0.5 ס"מ
  • 1 שן שום, מרוסקת או כתושה
  • 3 כפות שמן חמניות / שמן זית
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/8 כפית קינמון
  • קורטוב פלפל קאיין / פפריקה חריפה
  • מלח ופלפל שחור
  • 5 כוסות ציר ירקות / ציר עוף / מים עם אבקת מרק
  • 1 כף סירופ מייפל

אופן ההכנה:

אאא

1. מחממים את השמן על אש בינונית-גבוהה בסיר גדול שמתאים גם לאפייה בתנור (אין לכם סיר כזה? זה בסדר. השתמשו בסיר רגיל ובהמשך תעבירו את תכולת הסיר לתבנית גדולה). כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל, הגזר והשום ומטגנים תוך ערבוב לעתים קרובות במשך 5-6 דקות, עד שהירקות מזהיבים קלות.

2. מכבים את האש ומוסיפים לסיר את קוביות הדלורית, אגוז מוסקט, קינמון, פלפל קאיין או פפריקה חריפה, כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, סירופ מייפל ו-4 כוסות ציר ירקות / ציר עוף או מים עם אבקת מרק. מערבבים הכל יחד.

אם אין לכם סיר שמתאים לאפייה, מעבירים כעת את תכולת הסיר לתבנית גדולה ועמוקה.

3. מכסים את הסיר במכסה או את התבנית בנייר כסף אטום היטב, ממקמים את הסיר או התבנית במרכז התנור ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 45-60 דקות, עד שהירקות רכים מאוד.

4. מסירים את המכסה או הכיסוי, מצננים 10 דקות וטוחנים את תכולת הסיר או התבנית במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק לגמרי או למרקם הרצוי. טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור, אם צריך. מגישים מיד, חם.