פיצה ביאנקה עם אגסים, גבינת מוצרלה ורוקפור
פיצה ביאנקה עם אגסים, גבינת מוצרלה ורוקפור (צילום: Dilyara Garifullina on Unsplash)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • לבצק:
  • 130 מ"ל מים חמים
  • 200 גרם קמח מנופה
  • 3 גרם שמרים יבשים
  • 1 כף שמן זית
  • קורט מלח
  • לתוספות:
  • 1 אגס, חצוי לשניים ופרוס דק
  • 100 גרם כדורי מוצרלה, חצויים
  • 80 גרם גבינת רוקפור או גורגונזולה
  • 1/4 כוס תערובת עשבי תיבול איטלקיים או אורגנו, רוזמרין ותימין מיובשים
  • שמן זית

אופן ההכנה:

אאא

מתכון ל-2 פיצות קטנות

שימו לב: זמן ההכנה הוא רק 40 דקות, אך הבצק דורש שעתיים של התפחה ועוד 12 שעות במקרר כדי להגיע למרקם אופטימלי.

1. בקערה גדולה או בקערת מיקסר, מערבבים את השמרים עם המים. מוסיפים 1/3 מהקמח, מערבבים ומוסיפים את המלח. לשים את הבצק ביד או במיקסר עם וו לישה ותוך כדי מוסיפים בהדרגה את שאר הקמח, עד שמתקבל בצק חלק ולא דביק.

2. מעבירים את הבצק לקערה נקייה, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה במקום חמים במשך שעתיים. לאחר מכן מעבירים את הבצק למקרר למשך 12 שעות.

3. מוציאים את הבצק מהמקרר, לשים אותו במשך 3 דקות ומחלקים אותו ל-2 חלקים שווים. משמנים תבנית אפייה בשמן זית ומעצבים עליה עיגול מחלק בצק אחד.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

4. מפזרים על עיגול הבצק מתערובת עשבי התיבול, מסדרים מעל מחצית מכמות כדורי המוצרלה החצויים ומפזרים ביניהם מחצית מהרוקפור או הגורגונזולה, כשהיא מפוררת לחתיכות קטנות. מסדרים על הכל פרוסות מחצי אגס ומפזרים עליהן קצת מתערובת עשבי התיבול.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 12-15 דקות. מגישים מיד, עם אגוזי מלך קצוצים מפוזרים מעל.

חוזרים על הפעולה עם המחצית הנותרת של החומרים.

 (צילום: Dilyara Garifullina on Unsplash)
(צילום: Dilyara Garifullina on Unsplash)