מה אוכלים היום?

מתכון לסלט ארוגולה ופתיתים עם מלפפונים וגבינת פטה

סלט קר ומרענן שהוא בעצם ארוחה שלמה. הפתיתים מהווים בסיס "יציב" ומשביע לסלט וסופגים נהדר את טעמי הרוטב הלימוני שמשולב בו גם בזיליקום ומעט דבש. אפשר להחליף את הפתיתים בקינואה, פסטה או כל דגן מבושל אחר (מתכונים, אוכל)

סלט ארוגולה ופתיתים עם מלפפונים וגבינת פטה (צילום: Candice Bell on Shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 כוסות פתיתים מבושלים (מ-1/2 1 כוסות פתיתים יבשים)
  • 85 גרם (כ-4 כוסות) תערובת עלי בייבי ארוגולה
  • 1 מלפפון, חתוך לקוביות
  • 60 גרם גבינת פטה, מפוררת

לרוטב:

  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית דבש
  • 1 כף לימון כבוש קצוץ (לא חובה)
  • 1 כפית בזיליקום מיובש או חופן עלי בזיליקום טריים קצוצים (לא חובה)
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:

1. ממלאים במים סיר בינוני, מוסיפים כף מלח ומביאים לתריחה. מבשלים את הפתיתים במשך 8-10 דקות או עד שהם רכים, מסננים ומעבירים לקערה גדולה, שיצטננו.

2. במקביל, מכינים את הרוטב: טורפים במרץ את מיץ הלימון, שמן הזית, הדבש, הלימון הכבוש והבזיליקום עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה. מתבלים במלח ופלפל שחור - קורט נדיב מכל אחד ומערבבים.

3. מוסיפים את הרוטב לפתיתים כשהם קרים יחסית, מערבבים היטב ומניחים בצד ל-5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.

4. מוסיפים לקערה את העלים, קוביות המלפפון וגבינת הפטה, מערבבים ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר