לחמניות נתלשות
לחמניות נתלשות (צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 2 כפות שמרים יבשים אינסטנט
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים חמים - 40 מעלות
  • 3 כפות + 1 כפית סוכר
  • 2 ביצים
  • 2 כפות שמן צמחי
  • 500 גרם דלעת, מקולפת וחתוכה לקוביות גדולות
  • 1/2 1 כפיות דבש
  • 6 כוסות (840 גרם) קמח מנופה
  • 2 כפיות מלח
  • להברשה וציפוי:
  • 1 ביצה טרופה עם 1 כפית מים
  • קורט מלח
  • גרעיני דלעת או שומשום (לא חובה)

אופן ההכנה:

אאא

חשוב: כל הרכיבים במתכון חייבים להיות בטמפרטורת החדר (חוץ מהמים החמים).

1. מפזרים את קוביות הדלעת בתבנית ואופים בתנור שחומם ל-200 מעלות עד לריכוך. מוציאים לקערה, מועכים לפירה ומצננים לטמפרטורת החדר.

2. בקערת מיקסר גדולה, מערבבים את השמרים, המים וכפית סוכר. ממתינים 5 דקות עד שהשמרים יעלו קצף.

3. מוסיפים לקערה את יתרת הסוכר, הביצים, פירה הדלעת, השמן והדבש ומערבבים היטב לאיחוד.

4. מוסיפים את הקמח והמלח ומעבדים עם וו לישה במהירות בינונית במשך 5 דקות, עד שהבצק מתגבש ונפרד מדפנות הקערה.

5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים במשך 60-70 דקות.

6. על משטח מקומח, מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ואז מחלקים כל חלק ל-13 חתיכות שוות, כך שיתקבלו 26 חתיכות בצק בגודל ובמשקל זהה.

7. מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור, משמנים 2 תבניות עגולות ומסדרים בכל אחת 13 כדורי בצק כשהם קרובים אחד לשני אך לא צמודים. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומתפיחים במשך 30-40 דקות.

8. טורפים את הביצה עם כפית מים וקורט מלח, מברישים בנדיבות את כדורי הבצק, מפזרים גרעיני דלעת או שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-25 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 (צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
(צילום: Pronina Marina on Shutterstock)