הארוחה החשובה ביום

מתכון ל"קייזרשמרן" - קרעי פנקייק אוסטריים אווריריים עם ריבה

"קייזרשמרן" - בתרגום חופשי - "סמרטוטי הקיסר", הוא קינוח אוסטרי קליל, מרומם וקל להכנה שמקורו במאכל בווארי בסיסי, המורכב מחתיכות תפוחי אדמה. הנה הגרסה שמציעה ערבוביה של פנקייקים גרוסים עם חמאה, המאובקים בנדיבות באבקת סוכר ומוגשים לצד ריבה מרעננת (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
קייזרשמרן - קרעי פנקייק אוסטריים אווריריים עם ריבה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כוס (120 גרם) קמח לבן, מנופה
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב מלא
  • 3 ביצים
  • 1/4 כוס (55 גרם) חמאה לא מלוחה, מומסת
  • מלח גס
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זרעי ענבים
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 2 כפות רום (לא חובה)
  • ריבת תפוחים (או קומפוט) או ריבת חמוציות, להגשה

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, החלב, הביצים, החמאה המומסת וקורט מלח ומקציפים היטב לאיחוד, עד לקבלת בלילה אוורירית. נותנים לנוח בטמפרטורת החדר במשך 20-30 דקות.

2. במחבת גדולה ומשומנת היטב, מחממים את שמן זרעי הענבים על אש בינונית, עד שהוא מעלה גיצים. שופכים פנימה את הבלילה ונותנים לה לשבת במחבת, ללא נגיעה, כך שהיא יכולה להתחיל לקבל גוון מעט שחום בתחתית. בעזרת מרית שטוחה הופכים את הפנקייק וממשיכים לטגן עד להשחמה בצד השני, בערך 2 דקות.

3. בעזרת שני מזלגות, חותכים גס את הפנקייק לחתיכות בגודל של עד 2.5-5 ס"מ. מפזרים בחופשיות את אבקת הסוכר.

4. אם משתמשים, מזלפים את הרום מעל הפנקייקס ונותנים למחבת להידלק. מניחים ללהבות לשקוע ואז מגישים את הפנקייקס חמים, מלווים בריבת תפוחים ו / או חמוציות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר