מה ההבדל בין מודיעין עסקי לריגול תעשייתי?

כאשר יש לכם מידע חשוב על פעילות המתחרים אתם יכולים לבדל את עצמכם מאותה חברה ולהיות שחקן משמעותי יותר בשוק איך יושים את זה? (טכנולוגיה, שיווקי)

| מקודם |
אילוסטרציה (צילום:pexels)

"ידע הוא כוח" – בתחומים רבים ובמיוחד בכל הקשור לעולם העסקים. כאשר יש לכם מידע חשוב על פעילות המתחרים, לקוחות בולטים שלהם, ניסיון ורקע של אנשי המפתח בחברה וטכנולוגיות בהם היא עושה שימוש אתם יכולים לבדל את עצמכם מאותה חברה ולהיות שחקן משמעותי יותר בשוק. על מנת לאסוף מידע על מתחרים קיימות שתי מתודות בולטות – הראשונה יכולה להזניק את החברה לשחקים והשנייה יכולה לגרום לעונשים כבדים כולל קנסות ועונשי מאסר בפועל. במאמר זה נגלה מה ההבדל בין מודיעין עסקי לריגול תעשייתי ומהי הדרך הנכונה לפעול?

מודיעין עסקי – אוספים מידע הנגיש לכל

נתונים על חברות פרטיות וציבוריות מפורסמים באמצעי המדיה והתקשורת כל העת. איסוף וניתוח יסודי של הנתונים הללו יכול לצייר תמונה עדכנית של החברה ולהעניק גם למתחרים בה יתרון מסוים מולה. מודיעין עסקי היא דרך לגיטימית לאיסוף מידע החשוף לעיני כל או שניתן לאסוף אותו באמצעות תוכנות חוקיות המושכות נתונים ממאגרי מידע פתוחים לציבור הרחב.

לדוגמה: באמצעות כתובת האי-מייל של אדם ניתן להגיע לחשבון הפייסבוק שלו ולאסוף מידע על חברים/שותפים עסקיים. באמצעות מספר הטלפון ניתן לזהות כתובות בהן התגורר ואם הוא חי בארה"ב לפי השם ותאריך הלידה ניתן לגלות האם הוא נתבע בעבר? האם יש כנגדו תיקים (או דו"ח משטרתי מקומי)?.

באותה צורה ניתן גם לנתח דוחות עסקיים של חברות והודעות למשקיעים המפורסמות באתרי האינטרנט השונים ולהגיע למידע חשוב אודות המוצרים שהחברה מפתחת והטכנולוגיות בהן היא משתמשת. כל המידע הזה פתוח לקהל הרחב וחוקי להשתמש בו.

ריגול תעשייתי

ריגול תעשייתי, לעומת זאת, הוא איסוף מידע שאנשים פרטיים וחברות אינם חושפים לקהל הרחב. מידע זה יכול להאסף באמצעות טכניקות של בילוש כמו: האזנה, הקלטה וציתות לשיחות טלפון. שיטות ישנות יותר כמו: גניבת מסמכים ותוכניות ייצור, גניבת דואר, מתן שוחד לעובדים על מנת שיחשפו פרטים סודיים על פעולתה, האזנה למערכות המחשב, גניבת מחשבים ואמצעי אחסנה הובילו רבים לעונשי מאסר בפועל לאורך העשורים האחרונים. טכניקות אלה מכונות "ריגול תעשייתי" וגם אם הן מספקות מידע יקר ערך, הן פסולות לחלוטין ומהוות דרך לא לגיטימית לקבלת מידע.

איך מתחילים לאסוף מודיעין עסקי בצורה חוקית?

חלק מהעבודה של איסוף הנתונים בצורה חוקית על החברות מתחיל בחיפוש במנועים כמו גוגל, יאהו, בינג ומנועי חיפוש אחרים. אך, מעבר לחיפוש זה קיימות מגוון דרכים להגיע לארכיונים המכילים מידע יקר ערך עוד לפני הימים שכל הנתונים הללו נאגרו במנועי החיפוש הפתוחים. לאחר מכן יש לחפש במאגרי מידע חוקיים בתשלום ולאתר מידע יקר ערך על החברה. אם החברה קיימת שנים רבות ניתן גם למצוא תיעוד רלוונטי בעיתונות הכתובה שהועברה לארכיונים דיגיטליים. מידע זה כמובן לא יהיה עדכני אך יכול לספק תובנות נוספות על הדרך בה פעלה החברה לאורך השנים.

אפשרות לקבלת שירותי מידענות עסקי ממכון היצוא

לאורך השנים נאסף מידע רב במכון היצוא על חברות בארץ ובחו"ל. לצד מחקרי השוק שניתן לקבל מהמכון אפשר גם לבצע מיפוי פוטנציאל שוק ולהכיר את המתחרים הפועלים בנישה זו. המידע מאפשר לזהות ולאמת הצעות ערך, לקבל סקירות אנליסט על שווקי מטרה שונים ולאתר הזדמנויות ייחודיות בתחומים בהם אתם פועלים. כל המידע מתקבל בשיטות אתיות תוך שמירה קפדנית על דרך איסוף מידע איכותי ממקורות הזמינים לכולם על מנת להימנע מחשש לריגול עסקי. לאחר קבלת המידע אתם יכולים לקבל החלטות מושכלות יותר ולתכנן את האסטרטגיה של הארגון על בסיס מידע ממשי ועדכני בשטח.

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות