כיכר השבת

מתכונים לפסח 2016

מתכון לפרוסות בטטה בתנור עם פירה בטטה בניחוח קינמון

או: היצירתיות שפסח דורש שוברת שיאים חדשים. מתכון ששווה לאמץ לפרוסות בטטה בתנור עם פירה בטטה בניחוח קינמון - מנת פתיחה מרשימה לשולחן חג הפסח שאפשר להניח על צלחת כל סועד או להגיש לצד העיקריות (מתכונים לפסח, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת | ט' בניסן | 17.04.16
פרוסות בטטה בתנור עם פירה בטטה בניחוח קינמון
פרוסות בטטה בתנור עם פירה בטטה בניחוח קינמון (אילוסטרציה: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 5 בטטות בינוניות
  • 6 כפות שמן זית
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כף שטוחה אבקת שום
  • מלח ופלפל שחור
  • לפירה:
  • 5 בטטות בינוניות
  • 1 כף סוכר חום
  • קמצוץ קינמון
  • 3 כפות דבש
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 כפית מיץ לימון
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מקלפים את הבטטות וחותכים לעיגולים עבים בגודל שווה.

3. בקערה, מערבבים את שמן הזית, המלח, הפלפל השחור אבקת השום והפפריקה. טובלים את פרוסות הבטטה בתערובת משני הצדדים, ומסדרים אותן בתבנית.

4. אופים במשך 30 דקות, עד שהבטטות רכות.

5. במקביל, מכינים את הפירה: מקלפים את הבטטות, ומבשלים אותן בסיר מלא מים עד לריכוך. מסננים היטב מנוזלים ומועכים למחית. מתבלים את פירה הבטטות בסוכר חום, דבש, קינמון, תמצית וניל, לימון, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

6. מניחים על כל פרוסת בטטה אפויה כף גדושה מפירה הבטטות המתובל, ומחזירים לתנור לאפייה של 10 דקות נוספות.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות לפסח

האדום האדום הזה: מטבוחה חריפה ומהירה

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 13.04.22

פסח תשפ"א 2021

פאי רועים: פשטידות בשר ובטטה אישיות

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 01.04.21

פסח תשפ"א 2021

סיום עסיסי ואלגנטי לארוחה טובה: אגסים ביין

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21

פסח תשפ"א 2021

בורקס מצה פריך במילוי בשר טעים במיוחד

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 31.03.21

פסח תשפ"א 2021

ריבת בצל מתקתקה שמתחברת לכל מנה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

פסח תשפ"א 2021

מכינים היום, מקפיאים ומפשירים לחג: כדורי עוף למרק

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21

תוצרת בית

ממרח פסטו בזיליקום בגרסת פרווה מעולה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.03.21

מה אוכלים היום?

בלינצ'ס בסיסיים שאפשר למלא במה שרוצים

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.03.21

מה אוכלים היום?

פשטידת תפוחי אדמה ובצל ירוק שכולם יאהבו

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 29.03.21
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

בראנץ' חול המועד: חרוסת עם מצה בריי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 29.03.21

תוצרת בית

מתכון מנצח לחרוסת בסיסית מתוקה וטעימה

כיכר אוכל | 24.03.21

כשר לפסח

בלינצ'ס פרווה שגמישים למילוי חלבי או בשרי

מורן פינטו | 13.04.20

כשר לפסח

סלט חגיגי וצבעוני שיעשה לכם שמח בלב

מורן פינטו | 13.04.20
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

התוספת שתופסת

חציל קראנץ' כשר לפסח לפי כל החומרות

כיכר אוכל | 06.04.20

התוספת שתופסת

אטריות של פסח ששום מרק עוף לא שלם בלעדיהן

כיכר אוכל | 05.04.20

פסח כשר וטעים

תוספת חגיגית או ארוחה לחול המועד? אתם תחליטו

אושרית אברג'יל | 17.04.19

פסח - מנות פתיחה

סלמון ברוטב לימון פיקנטי של שף שלום קצנגולד

שף שלום קצנגולד | 16.04.19
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים!

הזוי: מזכיר בת"ת ניצל מחוב של מיליון שקל

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם
ש

אחד תם?

טוב שיש עוד ממרח השחר העולה בכשרות מהודרת לפסח

כיכר בשיתוף שוקולד השחר | מקודם

פסח עם השפית

ממרח שקדים ופטרוזיליה שתכינו שוב ושוב

מורן פינטו | 27.03.18

פסח עם השפית

ממרח קישואים צלויים וקשיו תוצרת בית

מורן פינטו | 27.03.18