כיכר השבת

מתכון לקרעפלך - כיסוני בצק מלאים בבשר

מתכון לקרעפלך: מנהג ישראל לאכול בסעודת פורים קרעפלך - כיסוני בצק ממולאים בכל טוב - בשר טחון, הודו או עוף. מורן פינטו מגישה: הכנת הקרעפלך, שלב אחרי שלב

6
מורן פינטו | כיכר השבת | י"ד באדר | 24.02.13
קרעפלך. מצוות היום
קרעפלך. מצוות היום (צילום: shutterstock)

מנהג ישראל לאכול בסעודת פורים קרעפלך - כיסוני בצק ממולאים בכל טוב - בשר טחון, הודו או עוף. מורן פינטו מגישה: הכנת הקרעפלך, שלב אחרי שלב.

הכנת הקרעפלך - המצרכים:

2 כוסות קמח לבן
1 חלמון
1 ביצה
מלח
10 כפות מים

למילוי:

3 כפות שמן
2 בצלים קצוצים
250 גר׳ כבד צלוי קצוץ
מלח
פלפל

קרעפלך - אופן ההכנה:

במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הבצלים עד הזהבה, מוסיפים את הכבד הצלוי קצוץ היטב ומתבלים.
מערבבים יחד ומניחים להתקרר.

להכנת הבצק:

לקערה שופכים את הקמח, יוצרים גומה ובה מניחים את הביצה והחלמון. מוסיפים מלח, ואת המים בהדרגה ובעירבוב.

לשים הכל יחד היטב עד קבלת בצק גמיש.

מרדדים לעובי של 0.5 ס״מ

חורצים עיוגלים עם רינג או כוס.

מניחים מהמלית כשהיא צוננת מעט, סוגרים לחצי עיגול ומחברים את שני הקצוות יחד היטב.

בסיר גדול ממלאים מים עם מלח או מרק עוף, וכשהמים רותחים היטב מוסיפים את הקרעפלך לסיר ומבשלים עד שהם צפים במים.

ניתן גם לטגן את הקרעפלך קלות במחבת טפלון לקריספיות ואז להוסיף למרק חם.

פורים שמח
מרן פינטו
Mpinto166@gmail.com

תוכן שאסור לפספס
6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
4
שעבר על דרך המשי לשאר הארצות בבוכרית זה נקרא דושפרא
היסטוריון וחוקר24.02.13
וחוץ מיזה כל עדה יש לה את הכיסונים שלה . תיכף תגיד שהסינים גם לקחו מימכם.
לבנה27.02.13
צודק וגם שכחו לכתוב את המרק המיוחד של זה עם החומוס דושפרא
בוכריוב26.02.13
3
לאכול קרעפלך בפורים זה מנהג ותיק.
גאלה24.02.13
2
זה המתכון של סבתי הפולניה ז"ל
בת מלך27.02.13

הצגת כל התגובות

1
ליום כיפור, יש כאלה שמקשרים עי תפילות ויש כמוך עי אוכל כל הכבוד.
מקובל24.02.13
מתכונים לפורים
ש

בורקס טורקי במילוי בשר עסיסי של וול דאן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

פורים - התחלנו

אוזני המן יפהפיות ומהירות הכנה בשחור לבן

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

התוספת שתופסת

קוסקוס מרוקאי עם ירקות קלויים, חומוס ושקדים

כיכר אוכל | עריכה: שרי ברינר-שיפמן | 25.02.21

פורים

מתכו(נ)נים לפורים: וופל בלגי עם כבדים, ערמונים ורוטב משגע

כיכר אוכל | 24.02.21

לכבוד פורים

סעודת פורים פשוט לא שלמה בלעדיו: כרוב ממולא קלאסי

כיכר אוכל | עריכה: שרי ברינר-שיפמן | 24.02.21
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

ספיישל פורים

עוד לא סגורים על קינוח לסעודה? קחו את זה

כיכר אוכל | 12.03.17

פורים עם השפית

ספיישל פורים: סירות תפוחי אדמה עם ירקות מוקפצים

מורן פינטו | 05.03.17

ספיישל פורים

פורים בסטייל: עוף ממולא עטוף בפסטרמה

מורן פינטו | 22.03.16

ספיישל פורים

משלוח מנות פוטוגני שכל אחד יכול להכין

מורן פינטו | 22.03.16
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

ספיישל פורים

פותחים שולחן בפורים: אוזני המן במילוי פיקנטי

מורן פינטו | 22.03.16

ספיישל פורים

כך תכינו משלוח מנות כששושן פורים יוצא בשישי

מורן פינטו | 21.03.16

ספיישל פורים

צפו: אוזני המן עם 2 מילויים שונים ב-10 דקות

מורן פינטו | 20.03.16

ספיישל פורים

מיוחד: פרגיות בקראסט אגוזים פריך

מורן פינטו | 03.03.15
ש

ככה מתחילים את הקיץ

זה לא סתם מים חמים וקרים 24/7 - זה שדרוג מטורף לחיים

כיכר בשיתוף אפיקים | מקודם

שבת פורים: מתכון שיעשה לכם שמח

מורן פינטו | 14.03.14

גם את יכולה: מכינים אוזני המן בבית

מורן פינטו | 11.03.14