ישראל במלחמהישראל במלחמה
ספיישל פורים

מתכון לקרוסטיני עם ריבת עגבניות ופטה כבד תוצרת בית

להכין משלוח מנות עם מגדנות תוצרת בית, זה לא סיפר כל כך גדול. השפית מורן פינטו מוכיחה איך עושים את זה נכון: מתכון לקרוסטיני - פרוסות בגט אפוי עם ריבת עגבניות ופטה כבד צלוי. הכנה מהירה, רכיבים זמינים ופשוטים והתוצאה טעימה ומרשימה (מתכונים לפורים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
קרוסטיני עם ריבת עגבניות ופטה כבד (צילום: כיכר השבת)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 בגט - לא טרי (קונים יום קודם)
  • לפטה כבד:
  • 400 גרם כבד צלוי
  • 2 בצל סגול
  • 3 כפות סילאן או סוכר חום
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 5 כפות שמן
  • לריבת העגבניות:
  • 500 גרם עגבניות שרי
  • 1 כוכב אניס
  • 1/2 1 כוסות סוכר

אופן ההכנה:

1. פורסים לפרוסות את הבגט, או חוצים לשניים, וכל חצי פורסים לפרוסות - כדי לקבל כמות גדולה יותר.

2. מסדרים את הפרוסות בתבנית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 12 דקות, עד שהפרוסות פריכות.

הכנת פטה כבד:

- מקלפים ופורסים את הבצלים לחצאי טבעות.

- במחבת, מחממים את השמן, ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

- מוסיפים את הכבדים הצלויים, ומתבלים בסילאן או סוכר חום, מלח ופלפל שחור. מטגנים יחד במשך 5-6 דקות על אש בינונית ומסירים מהאש. מניחים בצד לצינון.

- במקל בלנדר, טוחנים את הכבדים למחית חלקה.

הכנת ריבת עגבניות:

- מבשלים בסיר את העגבניות, הסוכר וכוכב האניס, על אש נמוכה, עד שמתקבלת ריבה סמיכה ומבעבעת. מסירים מהאש ומניחים לצינון.

רגע האיחוד:

מעבירים את פטה הכבד וריבת העגבניות לכלים אישיים, מסדרים במגש את הקרוסטיני (פרוסות הבגט האפויות), מניחים ליד את הכלים עם שני המטבלים, עוטפים יפה ומשגרים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר