כיכר השבת

ספיישל פורים

מתכון לקרוסטיני עם ריבת עגבניות ופטה כבד תוצרת בית

להכין משלוח מנות עם מגדנות תוצרת בית, זה לא סיפר כל כך גדול. השפית מורן פינטו מוכיחה איך עושים את זה נכון: מתכון לקרוסטיני - פרוסות בגט אפוי עם ריבת עגבניות ופטה כבד צלוי. הכנה מהירה, רכיבים זמינים ופשוטים והתוצאה טעימה ומרשימה (מתכונים לפורים, אוכל)

4
מורן פינטו | כיכר השבת | י"ב באדר ב' | 22.03.16
קרוסטיני עם ריבת עגבניות ופטה כבד (צילום: כיכר השבת)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 בגט - לא טרי (קונים יום קודם)
  • לפטה כבד:
  • 400 גרם כבד צלוי
  • 2 בצל סגול
  • 3 כפות סילאן או סוכר חום
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 5 כפות שמן
  • לריבת העגבניות:
  • 500 גרם עגבניות שרי
  • 1 כוכב אניס
  • 1/2 1 כוסות סוכר

אופן ההכנה:

1. פורסים לפרוסות את הבגט, או חוצים לשניים, וכל חצי פורסים לפרוסות - כדי לקבל כמות גדולה יותר.

2. מסדרים את הפרוסות בתבנית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 12 דקות, עד שהפרוסות פריכות.

הכנת פטה כבד:

- מקלפים ופורסים את הבצלים לחצאי טבעות.

- במחבת, מחממים את השמן, ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

- מוסיפים את הכבדים הצלויים, ומתבלים בסילאן או סוכר חום, מלח ופלפל שחור. מטגנים יחד במשך 5-6 דקות על אש בינונית ומסירים מהאש. מניחים בצד לצינון.

- במקל בלנדר, טוחנים את הכבדים למחית חלקה.

הכנת ריבת עגבניות:

- מבשלים בסיר את העגבניות, הסוכר וכוכב האניס, על אש נמוכה, עד שמתקבלת ריבה סמיכה ומבעבעת. מסירים מהאש ומניחים לצינון.

רגע האיחוד:

מעבירים את פטה הכבד וריבת העגבניות לכלים אישיים, מסדרים במגש את הקרוסטיני (פרוסות הבגט האפויות), מניחים ליד את הכלים עם שני המטבלים, עוטפים יפה ומשגרים.

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
4
מגרה
kkkk22.03.16
3
מגרה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
יעקוב לוי22.03.16
2
מי שולח לי כזה משלוח בדיוק מתאים לשבת. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מירית22.03.16

הצגת כל התגובות

1
הלוואי הייתי מקבלת כזה
שבי22.03.16
מתכונים לפורים
ש

בורקס טורקי במילוי בשר עסיסי של וול דאן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

פורים - התחלנו

אוזני המן יפהפיות ומהירות הכנה בשחור לבן

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

התוספת שתופסת

קוסקוס מרוקאי עם ירקות קלויים, חומוס ושקדים

כיכר אוכל | עריכה: שרי ברינר-שיפמן | 25.02.21

פורים

מתכו(נ)נים לפורים: וופל בלגי עם כבדים, ערמונים ורוטב משגע

כיכר אוכל | 24.02.21

לכבוד פורים

סעודת פורים פשוט לא שלמה בלעדיו: כרוב ממולא קלאסי

כיכר אוכל | עריכה: שרי ברינר-שיפמן | 24.02.21
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

ספיישל פורים

עוד לא סגורים על קינוח לסעודה? קחו את זה

כיכר אוכל | 12.03.17

פורים עם השפית

ספיישל פורים: סירות תפוחי אדמה עם ירקות מוקפצים

מורן פינטו | 05.03.17

ספיישל פורים

פורים בסטייל: עוף ממולא עטוף בפסטרמה

מורן פינטו | 22.03.16

ספיישל פורים

פותחים שולחן בפורים: אוזני המן במילוי פיקנטי

מורן פינטו | 22.03.16
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

ספיישל פורים

כך תכינו משלוח מנות כששושן פורים יוצא בשישי

מורן פינטו | 21.03.16

ספיישל פורים

צפו: אוזני המן עם 2 מילויים שונים ב-10 דקות

מורן פינטו | 20.03.16

ספיישל פורים

מיוחד: פרגיות בקראסט אגוזים פריך

מורן פינטו | 03.03.15

שבת פורים: מתכון שיעשה לכם שמח

מורן פינטו | 14.03.14
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

גם את יכולה: מכינים אוזני המן בבית

מורן פינטו | 11.03.14