כיכר השבת

מה נאכל היום:?

מתכון לתבשיל עגבניות עם תפוחי אדמה וביצים או בעצם: שקשוקה משודרגת

רוטב עגבניות מתובל, תפוחי אדמה מטוגנים, עלי קייל טריים, ביצים רכות וקרמיות, גבינת עיזים שנמסה בחלק העליון ולחם לבן טרי כדי לנגב את כל הטוב הזה, שגורם לכם להרגיש אושר מהדברים הכי פשוטים בחיים - יש כל כך הרבה מה לאהוב במתכון הזה אבל בעיקר, הוא מהיר ופשוט להכנה לארוחת בוקר, צהריים או ערב (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ד בשבט | 19.02.20
תבשיל עגבניות עם תפוחי אדמה וביצים או בעצם: שקשוקה משודרגת
תבשיל עגבניות עם תפוחי אדמה וביצים או בעצם: שקשוקה משודרגת (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית, מחולקות
  • 1/2 בצל, קצוץ גס
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 3 כפיות אבקת צ'ילי, מחולקות
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס ציר ירקות
  • 800 גרם עגבניות משימורים (חתוכות לקוביות או שלמות)
  • 5-6 ביצים
  • 1 כוס תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
  • 2 כוסות קייל קצוץ דק
  • 115 גרם גבינת עיזים למריחה

אופן ההכנה:

1. מחממים כף שמן אחת בסיר עמוק, על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא רך מאד. מוסיפים את השום, המלח, שתי כפיות מאבקת הצ'ילי, הציר והעגבניות. מבשלים במשך 10-15 דקות. מעבירים לבלנדר וטוחנים עד לקבלת תערובת חלקה.

2. באותו סיר שהרוטב היה בו, מחממים את שארית כף השמן על אש בינונית. מוסיפים את תפוחי האדמה והכפית הנותרת של אבקת הצ'ילי. מטגנים את תפוחי האדמה מספר דקות עד להשחמה מבחוץ. מוסיפים את הרוטב חזרה לסיר ומבשלים במשך 10 דקות נוספות.

3. מוסיפים את הקייל לסיר ומערבבים. משתמשים בכף כדי ליצור חורים קטנים לביצים על גבי הרוטב. פותחים את הביצים ישירות לרוטב החם ומכסים. כשהאש נמוכה (והרוטב בקושי מבעבע), מבשלים את הביצים במשך 10 דקות. מסירים מהאש ושומרים על הכיסוי כ-5 דקות נוספות. משאירים את הכיסוי כמה שיותר זמן כדי שהחום לא ימלט. מנערים את המחבת קלות בכדי לבדוק את מצב הביצים (אם הן זזות הרבה, כנראה שלא מבושלות דיין). מניחים מעל את גבינת העזים ומגישים עם לחם פריך.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
בוקר ובראנץ´

אמריקן טוסט ממולא-ארוחת בוקר מפנקת!

ורד כהן | 14.12.23

באנו לשדרג

התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

כיכר אוכל | 26.02.23

באנו לשדרג

ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

כיכר אוכל | 10.01.23

בוקר של הביוקר

פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

כיכר אוכל | 27.12.22

בראנצ'ינג

בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם

בוקר של הביוקר

קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

כיכר אוכל | 17.08.22

באנו לשדרג

משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

תקראו לכולם

10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22

מיוחד לשבועות

סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

מה אוכלים היום?

מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

בוקר מאוחר

פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מאנצ'ינג

צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

בוקר טוב

למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

מה אוכלים היום?

בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים!

הזוי: מזכיר בת"ת ניצל מחוב של מיליון שקל

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

בוקר טוב

מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22

בוקר טוב

גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

באנו לשדרג

כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22