כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפריקסה טוניסאי מקורי מלא בכל טוב

לחמנייה מטוגנת מלאה בחגיגה של טעמים שמתפוצצת לכם בפה מהביס הראשון. מורן פינטו עם מתכון לדבר האמיתי: פריקסה טוניסאי מקורי מלא בכל טוב (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת | ט' באב | 30.07.20
פריקסה טוניסאי
פריקסה טוניסאי (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח, מנופה
  • 2 כפות שמרים
  • 1/4 כוס שמן
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כוסות מים
  • 1 כף מלח
  • שמן לטיגון עמוק

למילוי:

  • טונה משימורים, מסוננת
  • סלט קוביות עגבניות ומלפפונים, לא מתובל
  • 4 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים, חתוכים לקוביות
  • כמון
  • מלח
  • אריסה
  • ביצים קשות, חתוכות לקוביות
  • מלפפונים חמוצים, פרוסים
  • מטבוחה

אופן ההכנה:

1. הכנת תפוחי האדמה: מתבלים אותם במעט כמון ומלח ומניחים בצד.

2. הכנת הפריקסה: במיקסר עם וו לישה, מעבדים את כל מרכיבי הבצק מלבד המלח, עד שמתקבלת בצק רך מאוד. מוסיפים את המלח ומעבדים 5 דקות נוספות. מכסים את קערת הבצק ומניחים להתפחה במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. משמנים משטח עבודה, ועליו מחלקים את הבצק ל-20 כדורים בגודל שווה.

4. בסיר, מרתיחים שמן לטיגון עמוק וכשהשמן חם (אבל לא יותר מדי), מטגנים את כדורי הבצק אחד אחרי השני, משני הצדדים, עד להזהבה יפה. מעבירים את הפריקסה המוכנים לנייר סופג עד שהם מצטננים מעט.

5. לאחר שהפריקסה מתקררים, חוצים אותם וממלאים בכל מרכיבי המילוי.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
בוקר ובראנץ´

אמריקן טוסט ממולא-ארוחת בוקר מפנקת!

ורד כהן | 14.12.23

באנו לשדרג

התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

כיכר אוכל | 26.02.23

באנו לשדרג

ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

כיכר אוכל | 10.01.23

בוקר של הביוקר

פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

כיכר אוכל | 27.12.22

בראנצ'ינג

בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22
ש

הרי אתה מקדש!

מאות כבר הוכשרו: קורס מקיף לעריכת חופה וקידושין

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

בוקר של הביוקר

קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

כיכר אוכל | 17.08.22

באנו לשדרג

משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם

תקראו לכולם

10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22

מיוחד לשבועות

סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

מה אוכלים היום?

מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

בוקר מאוחר

פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מאנצ'ינג

צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

בוקר טוב

למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

מה אוכלים היום?

בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם

בוקר טוב

מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22

בוקר טוב

גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

באנו לשדרג

כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22