שנה למגיפה

ארבע הערים החרדיות מובילות את טבלת מספר הנדבקים

מודיעין עילית, אלעד, ביתר עילית ובני ברק מובילות באחוז המאומתים מול מספר תושבי העיר. במודיעין עילית כמעט 30% מכל תושבי העיר חלו בנגיף, באלעד בביתר עילית ובבני ברק כ-20% חלו (קורונה)

13תגובות
(צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

אל מול הירידה הדרמטית באחוז התחלואה החרדית שעומד על 11.9% מהבדיקות חיוביות. הנמוך ביותר מאז הגל השלישי. 17% מסך התחלואה הכללית, ניצבים הנתונים מאז תחילת המגיפה לה מלאה שנה מאז הגעת החולה הראשון לישראל. אחוזי התחלואה בקרב הציבור החרדי ובמיוחד בערים החרדיות מבהילים.

714,056 ישראלים אובחנו כמאומתים מאז תחילת המגיפה - 7.68% מתושבי המדינה. אך בעוד בערים החילוניות שיעור המאומתים עומד על כ-5% מתושבי העיר ואף פחות מכך, בערים החרדיות האחוזים דו ספרתיים.

ארבע הערים שבהן שיעור הנדבקים הוא הגבוה ביותר הן הערים החרדיות ש"מככבות" בראש הרשימה. שיעור הנדבקים הגבוה ביותר מבין הערים בישראל נמצא במודיעין עילית, שם קרוב ל-30% מהתושבים כבר אובחנו כחיוביים לקורונה. לאחר מכן נמצאות אלעד ובני ברק - שם למעלה מ-21% מהתושבים כבר נדבקו. גם בביתר עילית המצב דומה, שם נדבקו 19.7%.

בירושלים שנחשבת כעיר מעורבת, גם בשל השכונות החילוניות והן בשל מזרח העיר גם בה הייתה תחלואה לא מועטה, אובחנו קרוב ל-12% מהתושבים כחיוביים לקורונה. לשם ההשוואה בתל אביב אחוז המאומתים עומד על 4.61% ומספר החולים הכולל בה - העיר השנייה בגודלה בישראל נמוך ממספר החולים שנמצאו במודיעין עילית הקטנה.

יצוין, כי למרות אחוז התחלואה הגבוה, בשל גיל התושבים הצעיר במודיעין עילית רובם חלו בצורה קלה בלבד. מאז פרוץ המגיפה בעיר נפטרו 18 תושבי מודיעין עילית, שיעור נמוך במיוחד יחסית לאחוז התחלואה.

לעומת זאת בבת ים, שיעור הנפטרים הגבוה ביותר - 169 נפטרו מהנגיף וההערכה היא בשל האוכלוסייה המבוגרת ובתי האבות הרבים בעיר.

מבחינה מספרית, העיר שבה אובחנו הכי הרבה נדבקים היא כצפוי - העיר הגדולה בישראל - ירושלים - 114,329 מתושבי הבירה אובחנו כחיוביים לנגיף בשנה האחרונה. אחריה בני ברק, שם אובחנו 45,054 חיוביים לנגיף בשנה האחרונה. מודיעין עילית מדורגת במקום השלישי בארץ מבחינת מספר הנדבקים. 23,564 מתושבי העיר אובחנו כחיוביים בשנה האחרונה. אשדוד מדורגת במקום הרביעי עם 22,144 נדבקים מפרוץ המגפה. תל אביב, העיר השנייה בגודלה בארץ, מדורגת במקום החמישי עם 21,474 נדבקים. בפתח תקווה אובחנו מפרוץ המגפה 18,296 חיוביים לקורונה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

11
כתבות כאלו מפורסמות בכל אמצעי התקשורת בארץ. אך איזה חילול השם נוראיות א ממחוזותינו. אולי בכל זאת נבין את זה? אני פונה לאלו הנראים כחרדים ואולי גם מאמינים בבורא עולם.
דב
10
יש את העם היהודי, יש את העם הציוני ויש את העם הערבי. לכל אחד מהעמים אורח חיים שונה ומאפיינים שונים, ההשוואה אינה נכונה.
אנחנו לא עם אחד, החרדים הם העם היהודי.
9
אני מתחנן תשמרו על כללי הבריאות א. מסכה(על הפה והאף) ב. מרחק(2 מטר) ג. הייגינה ד. לא להתקהל(אם צריך במרחב פתוח) ה. להתחסן ו.מי שיש לו תסמינים(חום,קשיי נשימה,אובדן חוש טעם או ריח,חולשה)להיבדק ז. מי שחייב בידוד לשמור בידוד ח. להתפלל שעם ישראל ינצל מהמגפה די לשאננות "ונשמרתם מאד לנפשותכם" מי
די לשאננות
8
זה ממש בושה וחרפה לראות כמה אנשים מתפללים בבתי כנסת. אם מישהו חושב כשהוא יצעק אנה ה' הושיעה נא שהתפילה שלו תתקבל אז הוא טועה. הוא מסכן את כל המתפללים והמשפחה שלו. תפסיקו להיות גיבורים וטיפשים התפילות שלכם תתקבלו רק אם תתפללו עם מנין של 10 אנשים בלבד בחוץ ולשמור על מרחק ולשים מסכות על הפנים ולא על הס
משה
חחחחחחחחחחחחח עדיין לא נמאס לך לדבר לקירות
ט
7
אז לא הבנתי איך אומרים שאצל החרדים מקדם ההדבקה הכי נמוך עם כל אחד מחמש יוצא חיובי בבני ברק ובתל אביב כל אחד מ20 יוצא חיובי משהו פה לא מסתדר
מיסטר בין
6
להלן מספר עובדות כך שנוכל להבין את התמונה הכוללת. 1. במגזר החילוני, (ואני אומר זאת מידיעה !) הרוב המוחלט לא הולכים להיבדק, גם אם יש להם תסמינים, כדי לא להפסיד ימי עבודה, זאת לעומת ציבור חרדי שנזהר לא להדביק אחרים וכן הולכים להיבדק. כמובן שהאחוזים בהתאם. 2. כשהולכים להיבדק, משרד הבריאות בודק ובצדק
יוסי
5
יש תחושה שכל מיני שיקולי קורונה נכנסים ומפריעים לשיקולים הפוליטיים
מוריה
4
זה מה שקורה כשמחזירים 200 בחורות בבידוד מפנימיה חרדית לבתים כדי שידביקו את כולם.... בהוראת משרד הבריאות כמובן...
.
3
וגם הערים המובילות באי הקשבה להנחיות. ועכשיו יבואו ויספרו לי שזה קומץ. אבל אם לוקחים את כל הפלגים הקיצוניים מגיעים למאה אלף ודה חברים כבר לא קומץ. צריך לקחת את הפלגים האלה לחבר לבלפור ולזרוק למדבר. שיפתחו שם מדינה
חילוני מודאג
איש קטן
קריינדל
2
אלעד הגיע ל22.3% בחולים .וביחד עם המתחסנים עומדים על35%.חולים ומבריאים ומחוסנים.
אלעדי
1
תשובה לציבור בין מכיון שהתחלואה איתה גבוה במשך חודש והגיע לכמעט 2 במקדם ההדבקה עכשיו התחלואה בירידה דרסטית במספר החולים ביום נמשל באלעד הגיע לאזור 200 ביום עכשיו ירדה לאזור 80 ומטה .לכן מקדם ההדבקה בירידה חדה כי יש ירידה של למעלה מ60% כל יום במשפר החולים היומי והשבועי בציבור החרדי.
חייי

עוד בקורונה - כל העדכונים:

הגל בירידה

היום מאושפזים בבתי החולים השונים ברחבי הארץ 392 חולים שמצבם מוגדר קשה, ירידה משמעותית לעומת הימים שקדמו. מספר החולים עמד כבר על 460 ביום שני (עדכוני קורונה)

||
4

בשבוע הבא

ההורים יוכלו לבחור בין חיסוני פייזר ומודרנה. בין המומלצים לחיסון: פעוטות הסובלים ממחלות ריאה, ממחלות כליה ומהשמנת יתר • במשרד הבריאות ובקופות החולים מסויגים (קורונה)

||
2

BA.2.75

שלושה בני אדם שנחתו לאחרונה בישראל, נבדקו בבדיקות קורונה, לאחר הבדיקה התברר, כי השלושה נושאים את תת הזן החדש BA.2.75, כך מעדכן הערב משרד הבריאות (בארץ)

||
4
ש

מדהים: 

בלב שכונת רמות, על צלע הר שקט המשקיף אל נופי עמק הארזים, בונה קבוצת בית ירושלמי סטנדרט מגורים חדש בנוף העירוני. פרויקט רמות קאנטרי מציע מרחב חיים המשלב יופי, שלווה ואיכות חיים בירושלים המתחדשת (נדל"ן)

כיכר בשיתוף בית ירושלמי|מקודם

בקבוצות הסיכון בלבד

מנכ״ל משרד הבריאות, מאשר את החיסונים לפעוטות בגיל חצי שנה עד חמש. זאת על פי המלצת צוות הטיפול במגפות שרובו המליץ על מתן החיסון לפעוטות בקבוצת הסיכון (עדכון)

||
2

הגל השישי

מספר המאומתים בשבוע האחרון נע סביב 10,000 ביום. מספר גבוה במיוחד של מאומתים בשבת, מעל 6,000 הביא את הממוצע השבועי ל-9623 מאומתים ליממה (עדכון קורונה)

||
1

מנכ"ל חברת התרופות פייזר, אלברט בורלא, הצהיר בראיון למואב ורדי ב'כאן', כי "החיסון של פייזר לתינוקות יעיל במניעת הדבקה בקורונה ב-80%". בורלא התייחס לעדכונים החדשים (קורונה)

||
5

הגל השישי

35.26 אחוזים מאומתים לנגיף הקורונה אתמול. מקדם ההדבקה עומד על 1.28, כשמספר החולים הקשים ממשיך לטפס ועומד כבר על 190 חולים, רובם מהשבוע האחרון (ארץ)

||
4

הגל השישי

מספר החולים בנגיף הקורונה ממשיך לטפס באופן דרמטי, 10,692 מאומתים חדשים אתמול, מתוך 38,803 נבדקים - 27.55% מאומתים. מקדם ההדבקה עומד על 1.3 (קורונה)

||
2

הגל השישי?

על פי משרד הבריאות נכון להבוקר (שני) נמצאו 10,202 מאומתים חדשים מתוך 26,192 נבדקים לגילוי הנגיף - 38.95% מאומתים. מקדם ההדבקה עומד על 1.32 (קורונה)

||
3

צעד גדול לאישור ה-FDA

חברי הוועדה המייעצת למנהל התרופות בארה"ב המליצו פה אחד על מתן החיסונים גם לפעוטות, וההליך צפוי להתחיל בקרוב, אחרי שהבית הלבן הודיע שיקבל את החלטת ה-FDA וה-CDC (בריאות)

||
2
ש

נתון מבהיל

קופת חולים מאוחדת מדווחת על עליה חדה במספר המאומתים לקורונה, ובמקביל גם על עליה בהיענות לחיסונים. מספר המאומתים ברמה הלאומית עומד על 7,300 חולים ביום, כאשר הצפי הוא להכפלה במספר החולים מדי 8 ימים (קורונה)

כיכר בשיתוף מאוחדת|מקודם|
1

שובה של הקורונה

הצוות לטיפול במגיפות הכריע כי גם ילדים קטנים, שעד עתה יכולים היו לקבל רק שתי מנות, יקבלו גם את המנה השלישית, זאת ברקע הגעת גל הקורונה השישי לישראל (בריאות, בארץ)

||
1
ש

השקעה במתחם העתיד של רחובות והשפלה:

״משקיעים שזיהו את הפוטנציאל ורכשו קרקע במתחם לפני מספר שנים נהנים היום מעליית ערך של מאות אחוזים, אין לנו ספק שזה מה שיקרה גם עם השכונה החדשה המתוכננת״, אומרים בחברת השיווק (נדל"ן)

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן|מקודם

מחקר גילה

על פי מחקר שפורסם, רוב האנשים שדיווחו על תסמיני פוסט-קורונה, ממשיכים לדווח על אותם תסמינים גם שנה וחצי לאחר החלמתם מהמחלה. 5-10% מהחולים סובלים (קורונה)

||
1

בעקבות הירידה בתחלואה

פרויקטור הקורונה פרופ' סלמאן זרקא, העריך בתדרוך של משרד הבריאות כי כבר לקראת סוף חודש יוני יבוטלו הבידודים גם למאומתי הקורונה, המגבלה האחרונה שנותרה (קורונה)

||
2

בהחלטת השר

לאחר שנתיים של בהם השמים היו סגורים זמן רב ועטיית מסכות במהלך הטיסה, שר הבריאות הכריע: חובת עטיית מסכה בטיסות בינלאומיות תסתיים ב-23.5.22 (עדכון קורונה)

|

למרות הירידה בתחלואה

ועדת החוקה אישרה את הרחבת הפטור מבדיקות קורונה לפני הכניסה לישראל גם לאזרחים שאינם מתגוררים בישראל באופן קבוע, בינתיים הוארכו הבדיקות בנתב"ג בעשרה ימים (קורונה)

||
2

שגרת קורונה

2,330 מאומתים חדשים אתמול מתוך 42,826 נבדקים לגילוי הנגיף, אך מספר החולים הקשים עומד על 177, המשך מגמת הירידה בתחלואה הקשה. נפטר אחד בלבד השבוע (קורונה)

|
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות